Onboard the Transcontinental Race film

Mocht je in de buurt van Breda wonen en nog een leuke invulling van je vrijdag avond zoeken? Dan kan je morgen – vrijdag 28 februari – terecht in de bioscoop van het Chassé theater. Daar vindt namelijk de Nederlandse premiere plaats van Onboard the Transcontinental Race. Een film die je meeneemt aan boord van drie edities van de Transcontinental Race.

Ultra Endurance
De Transcontinental Race behoort tot de zwaarste wielerwedstrijden ter wereld. De Ultra-Endurance race is een self-supported race over ongeveer 4000 kilometer. De start en finish plaats zijn vooraf bepaald en verschillen per jaar. Onderweg zijn er een aantal verplichte checkpoints waar je langs moet. Het is voor de meeste deelnemers vooral een wedstrijd tegen zichzelf. Regisseur Antonin Michaud-Soret heeft de edities van 2016, 2017 en 2018 gevolgd. Of de TCRNo4, TCRNo5 en TCRNo6 zoals de werknamen van de edities luiden.

Samen met James Robinson en Camille McMillan hebben ze veel beeldmateriaal verzameld. Daarbij hebben ze ook hulp gekregen van bedenker Mike Hall, destijds Race Director, en zijn vrouw Anna Haslock. Mike Hall overleed in 2017 tijdens de Indian Pacific race. Na zijn overlijden heeft zijn vrouw de rol als Race Director van de Transcontinental overgenomen. Naast beelden van de drie edities is er ook het verhaal van Mathieu, Cap nr. 109 uit de editie van 2018. Hij wordt gevolgd in zijn persoonlijke strijd om de Transcontinental van dat jaar te volbrengen.

Q&A met een ervaringsdeskundige
Na afloop van de film is er een Q&A met Bart Verheijen. Hij is een ultra-fietser die ook de Transcontinental al eens gereden en voltooid heeft. Als je de film gaat bekijken bij Chassé dan zal je misschien ook wel ergens de ambitie hebben om zoiets te gaan doen en dan kan je hem dus meteen iets erover vragen. Bijvoorbeeld over wat en hoeveel je mee zou moeten nemen op zo’n reis.

Bioscoop of thuis
Mocht je in de gelegenheid zijn om naar de bioscoop in Breda te gaan kan je hier je tickets reserveren. Zoals gezegd kan je de film ook downloaden en dat kan via Vimeo On Demand. Hiervoor betaal je eenmalig € 10,-, een kwartje meer dan een bioscoopkaartje, maar Bart Verheijen krijg je er dan niet bij.