Het gerucht ging al even de ronde, maar nu is het dan ook officieel bekend gemaakt: Canyon neemt de rol van Stevens over en gaat het Beobank-Corendon team voorzien van fietsen.

Zoals je wel vaker ziet in de cross zal dit per 1 januari zijn, en dus midden in het seizoen. Halverwege in het seizoen ineens op ander materiaal gaan fietsen is best opmerkelijk, maar Van Der Poel weet al wat langer van de overstap en is ook betrokken geweest bij ontwikkeling van de fiets. En dan hebben we het over de Canyon Inflite CF SLX, waar we in oktober al eens op konden rijden. Met het team van Van Der Poel pakt Canyon dus meteen groots uit. Overigens zal de naam van het team ook veranderen en gaat het per 1 januari 2018 Corendon-Circus heten.

Met de sponsoring van het team zet Canyon breder in dan alleen de cross, want het team zal ook actief zijn in het mountainbiken en op de weg. Het is geen geheim dat Van Der Poel voor het goud wil gaan bij de Cross Country tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Iets waar Canyon natuurlijk ook graag aan mee wil werken. Ze gaan hem ook ondersteunen tijdens het Cross Country World Cup seizoen in 2018.

Het team met de nieuwe naam en nieuwe fietsen zullen voor het eerst te zien zijn tijdens de Grand Prix Sven Nijs in Baal op 1 januari. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Sporza en de heren Elite zullen rond 15.00 uur starten.