Oman kennen we in het fietswereldje vooral van de profkoers de Ronde van Oman. Er worden vooral sprintetappes gereden over brede wegen in de woestijn en de Green Mountain is vaak de enige aankomst bergop. Als ik de beelden van de koers zie, is bikepacken in Oman niet het eerste wat in me opkomt. Toegegeven, ik ben ook nog nooit op een echte bikepack trip geweest. De reden daarvoor is ook niet heel moeilijk, want ik ben fan van een beetje comfort. De match tussen comfort en slapen in een tent kan ik nog maar moeilijk maken. Laat staan dat je die tent moet opzetten in een woestijn.

Maar als ik dan onderstaande beelden zie, dan lijkt het me toch ook een geweldig avontuur. Dit avontuur door Oman is gefietst en vastgelegd door Hans en Silke. Onze zuiderburen maakten afgelopen winter een rit van 1125 kilometer door Oman. Winter in Oman betekent dat de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden ligt en dat lijkt me ideaal voor een onderneming als dit. In totaal waren ze 15 dagen onderweg en hebben ze een kleine 11000 hoogtemeters overwonnen. Dat laatste gegeven vind ik verrassend veel en maakt het avontuur naar mijn idee alleen maar mooier.