Twee Zwitserse topmerken die een samen een product op de markt brengen, is er dan überhaupt een kans dat het mislukt? Ik denk het niet. Fietsenmerk BMC en schoenenmerk Suplest brengen samen twee paar fietsschoenen op de markt: een race- en een gravelschoen. Van beide schoenen zijn er slechts 400 exemplaren verkrijgbaar, dus de kans dat je iemand tegen gaat komen met dezelfde schoenen is klein. Als het je al lukt om een paar te krijgen in jouw maat natuurlijk.

When Swiss Design and Swiss Engineering come together, great things are born. Zo omschrijven BMC en Supplest deze samenwerking, en daar valt weinig aan toe te voegen. De schoenen laten de passie voor fietsen en Zwitserland zien, aldus de merken. Als uitgangspunt voor de schoenen zijn de modellen Road Pro en Mountain Performance gebruikt, en er zijn opvallende uitgesproken designs gebruikt. De raceschoen is zwart met rood, en op de gravelschoen zien we de kleuren zwart en grijs, in combinatie met geel en paars.

Road Pro Edge+ 2.0 BMC Edition

Voor de wegversie van de gelimiteerde schoen is dus de Suplest Road Pro als uitgangspunt gebruikt. De basiskleur van de schoen is zwart, maar gecombineerd met de kenmerkende rode BMC kleur. Die knallende kleur zien we terug op de zool, de zijkant en op decals van de schoen. Je kunt deze kleur rood bijvoorbeeld kennen van de cockpits op de BMC fietsen van de renners van AG2R. De standaard versie van deze schoen kost € 419,-, en deze BMC versie gaat € 439,- kosten. De schoen is voorzien van twee BOA-sluitingen en de Solestar binnenzool en de stijve Ergo 360° carbon zool zorgen voor een goede krachtoverbrenging op de pedalen. De dunne bovenkant van de schoen zorgt dan weer voor het comfort en een goede fit.

Gravel Performance Edge+ 2.0 BMC Edition

Voor de gravelversie van de schoen is de Mountain Performance schoen gebruikt als uitgangspunt, met een prijs van € 289,-. Deze BMC versie gaat € 309,- kosten. De schoen is voorzien van één BOA-sluiting en heeft net als de raceversie een Solestar binnenzool. Ook deze schoen heeft een carbon zool en verder is de schoen voorzien van een rubberen onderkant zodat je ook comfortabel kan lopen. Het ontwerp van de schoenen is geïnspireerd op rotsen, zand en modder en dat zie je ook terug in de kleuren. Het design wordt gecombineerd de opvallende kleuren geel en paars, zodat je lekker opvalt met de schoenen. Ook is de BMC URS gravelbike in deze kleur geel verkrijgbaar.

We schreven eerder al over een samenwerking van Suplest met Fabian Cancellara. Deze schoenen zijn weer alleen via BMC te koop maar dan heb je toch wel een hele gelimiteerde schoen te pakken. De samenwerking tussen BMC en Suplest is geslaagd, als je het mij vraagt. Vaker doen!

Meer info via BMC, Suplest of de verdeler van Suplest.