brooks c17 zadel amani project

Het Amani Project is er onder andere op gericht om initiatieven voor het verbeteren van inclusiviteit bij het fietsen en het creëren van kansen voor renners uit Afrika. Een van de voorbeelden daarvan is de Migration Gravel Race. Dit is een vierdaagse semi-supported gravelrace dwars door het Maasai Mara gebied in Kenia. Dat is weer eens wat anders dan de polder!

brooks c17 zadel amani project

Bij de race strijden zowel renners uit Afrika, waaronder het Amani Racing Team, als renners uit andere delen van de wereld tegen elkaar. Het is een wedstrijd, maar ook een manier om de lokale renners een kans te geven en om het fietsen te promoten. Brooks England is ook een sponsor van dit initiatief en wil dit laten zien en extra ondersteunen door de uitgave van een speciaal C17 zadel, waarvan we het Brooks C17 All Weather zadel al eens testten.

Een deel van de opbrengst uit de verkoop van het zadel zal naar de Amani Foundation gaan. Het Migration Gravel Race zadel zal ook nog gepaard gaan met een aantal unieke foto’s. Deze zijn geschoten door de Keniaanse fotograaf Robert Kiplagat, met de hand ontwikkeld, zijn uniek voor jou en zullen nooit opnieuw afgedrukt worden.

Via Brooks