Een paar jaar terug maakte Cancellara al bekend dat hij op BMC fietsen zal gaan rijden en dat BMC zijn evenementen zoals Chasing Cancellara zou sponsoren. Daar komt SRAM nu ook bij. SRAM zal de onderdelen op zijn fiets verzorgen, maar ze gaan ook samenwerken om meer mensen op de fiets te krijgen.

Cancellara reed tijdens zijn profcarriere ook regelmatig op SRAM, dus het zal vertrouwd aanvoelen. Cancellara heeft een fiets gekregen met SRAM RED eTap AXS HRD. Niet verkeerd gezien de foto’s. De 12-speed groep heeft draadloos schakelen en hydraulische schijfremmen. Minder kan natuurlijk niet voor een renner met zo’n palmares.

De groep zit op een Timemachine 01 Road frame van BMC. De Timemachine is het aero-model. Bijna alles is geïntegreerd, dus je ziet geen kabels en zelfs de bidons liggen deels verzonken in het frame. En om het af te maken, hebben ze de vier plaatsen waar Cancellara wereldkampioen tijdrijden werd op de liggende achtervork gezet. Kortom een passende fiets voor de renner die een tijdlang de tijdritten domineerde.

Meer info via SRAM en BMC