De E3 prijs klassieker van 2011 is knap gewonnen door Cancellara, net als vorig jaar.

De strijd was erg mooi! Na enkele sterke kopgroepen werd het zo’n 30 kilometer voor de finish erg spannend. Cancellara fietste zich van een plek in het peloton op een enorm sterke manier naar voren. Het eerst groepje was erop en erover, Boom was er hier jammer genoeg al af. De groep meenemend kwam Cancellara bij de 2e groep. Samen met deze groep werd zo’n 20 kilometer voor het eind de koplopers verschalkt.

Een kopgroep met rijders als, Cancellara, Haussler,  van Marken, Terpstra, Tankink, Ivanov en nog een renner of 4.

op 17 kilometer rijdt Tanking ervandoor wanneer Cancellara het gat dicht rijdt er erover gaat. Tankink probeert aan te sluiten maar krijgt KRAMP…. (ahhhhrrrrggggg). Op 16 kilometer voor het eind zit Cancellara in zijn eentje op kop…. wordt het een herhaling van vorig jaar?

Het laatste stuk is tegen de wind in en Cancellara rijdt hier zo’n 50/51 kilometer per uur.En dat deze keer zonder motortje, dat is toch niet meer normaal. (vorig jaar was hij ook winnaar maar werd er gezegd dat het met motortje was) En dan te bedenken dat hij deze dag 4 keer met pech langs de weg heeft gestaan. Ik ben benieuwd wat de critici deze keer zullen aanvoeren als reden. Doping? toch een motortje? of misschien wel het spiekbriefje…zie foto van zijn fiets hierboven voor de wedstrijd genomen  🙂

1. Cancellara
2. Roelandts
3. Gusev