Tijdens de laatste Tour werd één van Fabian Cancellara’s fietsen waar hij de Ronde van Vlaanderen op reed verloot voor het goede doel. De gelukkige winnaar van toen wil er weer vanaf.

Slechts een SMS-je van 1 Euro was er destijds voor nodig om deel te nemen aan de actie. De opbrengst van de actie was ten bate van het “Kom Op Tegen Kanker” initiatief. Een groot succes, want er werden maar liefst 112.743 sms-jes gestuurd en dus € 112.743,- mee opgehaald. Het is de fiets waar hij zijn laatste Ronde op reed. Er zijn maar drie van deze speciale Trek Domane’s gemaakt voor hem. Een voor hemzelf, één voor Trek (die ook te zien was tijdens Bikemotion) en één voor het goede doel. De fiets van de actie is ook echt gebruikt, het kaderplaatje zit er zelfs nog op.

En dan nog de details. Het schild van Spartacus op de stuurpen, het reliëf op de bovenbuis met de overwinningen en het Tony Montana plaatje. Echt een heel speciale fiets dus. Maar kennelijk ook weer niet zo speciaal, want de fiets wordt nu aangeboden via Catawiki. Op het moment van schrijven staat de teller op € 4.200,- met nog 3 dagen te gaan. Is dat veel of weinig voor een fiets als deze? Zeggen jullie het maar. Misschien heeft de winnaar de centen ergens anders voor nodig, of is hij de fiets simpelweg beu. Het staat er helaas niet bij, maar ik zou hem aan de muur laten hangen. De verzendkosten zijn inbegrepen overigens, dat scheelt dan weer.

Met dank aan Leo voor de tip!