Het einde van het jaar zit vol met dagen waar we cadeautjes kopen. Is het niet blackfriday dan wel cybermonday. Sommige mensen krijgen er hoofdpijn van, maar voor anderen is het iets om lang naar uit te kijken. Cannondale heeft voor ons fietsliefhebbers wel een heel bijzonder cadeau waar je deze wintermaand kans op kunt maken. Ze geven namelijk de fiets van Rigoberto Urán weg!

En nee, dat is geen replica. Het gaat om de echte fiets waarmee Urán tijdens de Tour de France heeft gereden. Na de finish over de Champs-Élysées is de fiets ingeleverd. Bewijs dat het de echte fiets van Urán is: het gesigneerde kaderplaatje zit er nog op.

Het gaat om de SystemSix, het aeromodel in de collectie van Cannondale. Met 51cm gaat het om een vrij kleine maat. Voor veel van de Nederlanders misschien te klein. Maar mocht je de fiets winnen, dan hang je ‘m waarschijnlijk toch aan de muur. Althans dat zou ik doen! Het frame is afgemonteerd met een Shimano Dura Ace Di2 groep, Hollowgram crankset en een Vision Metron 55-aerowielset.

Hoe maak je kans op deze fiets?

Vul op de giveaway pagina van Cannondale je naam en e-mailadres in en je doet mee. Meer hoef je er niet voor te doen. De actie loopt van 1 december 2020 tot en met 31 december. In Europa is de actie geldig voor inwoners van Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.