cannondale stella mccartney

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende samenwerking, maar het resultaat mag er zijn! McCartney heeft drie van haar kunstenaars losgelaten op een paar fietsen van Cannondale.

Cannondale SuperSix door Ed Curtis

Het gaat om 18 limited-edition SystemSix, SuperSix EVO en EVO CX fietsen. Deze hebben de ontwerpen van drie kunstenaars uit de stal van Stella McCartney gekregen. Ed Curtis uit Londen, Myfawnwy (Maisie Broome) uit New York en Tom Tosseyn uit Antwerpen. Zij hebben de designs voor hun rekening genomen. Deze opkomende kunstenaars maken deel uit van Stella McCartney’s nieuwste A/W ’21-collectie en hebben hun artistieke ideeën naar Cannondale gebracht.

Cannondale SuperSix Evo CX met flatbar door Myfawnwy

De 18 handbeschilderde fietsen vertegenwoordigt een streven naar duurzaamheid, waarbij fietsen aanzienlijke voordelen biedt voor de gezondheid van zowel mens als planeet. Dit is natuurlijk niet iets dat je ons hoeft uit te leggen, altijd goed! Stella McCartney fietst zelf dagelijks, al is dat niet op een racefiets. Het zijn stuk voor stuk mooie ontwerpen geworden, zeker voor de Stella McCartney-fans.

Cannondale SystemSix door Tom Tosseyn

De fietsen zijn te zien in de Stella McCartney flagship stores tot en met 17 november in Shanghai, Tokyo, Londen en New York. Mocht je de fietsen ook willen zien, dan is dat je kans, want ze zullen niet te koop zijn. Je kan er echter wel een winnen in een van de flagship stores. Hoe en wanneer dat precies kan wordt op een later moment duidelijk op de speciale Cannondale X Stella McCartney site.

Cannondale SystemSix door Tom Tosseyn