De tubes zijn weer gekit en de crosser is weer nagekeken. Voor de crossers is het seizoen weer begonnen. Voor Canyon het moment om hun 2023 lijn te presenteren van hun Inflite crossers. Het frame is niet gewijzigd. Het heeft ook nog steeds de knik in de bovenbuis waar we tijdens de introductie even aan moesten wennen. Nu helemaal gewend, zien we niet de minste renners de afgelopen jaren op deze cyclocrosser voorbij komen. Mathieu van der Poel natuurlijk, maar ook Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado, om er een paar te noemen.

Canyon Inflite CF SLX

Voor 2023 zijn er vier verschillende modellen. De Canyon Inflite CF SLX 9 is het topmodel met een Sram Force eTap AXS afmontage. Deze fiets heeft ook een Quarq powermeter en de wielen zijn van DT-Swiss. De CRC 1400 om precies te zijn, met een 240 naaf. Op dit moment zijn deze wielen nog exclusief te zien op de Canyon. De prijs is € 4.699,-.

Canyon Inflite CF SL

Onder de CF SLX lijn zit de CF SL lijn. Het frame zit qua carbon-layup net onder die van het SLX frame. Ook wat betreft de afmontage zit hij net onder de SLX 9 fiets. Je kan hier kiezen voor een SL 6, 7 of 8. Leuke feature is dat je de SL 7 en SL 8 ook met een powermeter krijgt geleverd. De Inflite SL 8 zit het dichtst bij het topmodel. Deze SL 8 is afgemonteerd met een Sram Rival eTap AXS groep en heeft een DT-Swiss CRC 1600 wielset met een 350 naaf. De prijs voor deze SL8 is € 3.699,-

De Inflite SL6 is het instapmodel voor € 1.999,-. Je hebt dan hetzelfde frame van carbon als de SL8 maar met de afmontage krijg je een Shimano GRX 600 groepset. Zelf mis ik de Shimano GRX Di2 afmontage. Want die groep heeft voor het topmodel toch mijn voorkeur. Maar Canyon kennende komt die vast nog wel. Bijzonder is net als vorig jaar de kleur van de Inflite CF SL8. Dit jaar ziet hij er opvallend uit met geel, groen en blauw. De SLX 9 is iets veiliger van kleur met zwart en zilvergrijs.

Veel crossplezier!

meer info via Canyon