Canyon heeft aangekondigd dat ze met ingang van 2020 het Franse Arkea-Samsic zullen gaan sponsoren. Het seizoen is nog maar nauwelijks afgelopen of de eerste sponsorontwikkelingen in het profpeloton steken de kop op.

Misschien denk je dat Canyon er wéér een ploeg bij heeft, maar Team Katusha-Alpecin gaat stoppen en daarmee had Canyon dus ruimte voor iets anders. Bij de Fransen rommelde het afgelopen jaar als het gaat om de fietsen. Ze reden eerst met Look, maar de destijds kersverse kopman Warren Barguil weigerde om met die fietsen aan de Tour te beginnen. Het had daarmee een mooi Frans onderonsje kunnen worden, maar er werd hals over kop overgestapt naar het Spaanse BH.

Dat Arkea-Samsic nu met Canyon gaat rijden komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar lazen we al op Wielerflits dat Katusha zou gaan fuseren met Arkea-Samsic en dat de eigenaar van Katusha zijn WorldTour-licentie mee zou nemen naar het Franse team. Echter is Katusha, en daarmee de licentie, in zee gegaan met Israel Cycling Academy. Ondanks dat katusha al sinds jaar en dag reed op Canyon, is het merk niet meegaan naar Israel, maar dus naar Arkea Samsic.

Arkea-Samsic kan rekenen op een aantal nieuwe renners, waaronder de gebroeders Quintana (Nairo en Dayer) die al ruime ervaring hebben met Canyon in hun jaren bij Team Movistar. Ook Nacer Bouhanni en Winner Anacona zijn nieuwe renners waarmee Arkea-Samsic een team kan worden dat mee gaat doen voor de prijzen.

Op de foto’s zie je de Canyon Ultimate CF SLX Disc, die zeker door de klimmers met open armen ontvangen zal worden. Nairo Quintana boekte al zijn successen met deze fiets. Onder andere twee keer de Giro, de Vuelta en de Tirreno. De Ultimate is in de loop der jaren een aantal keer vernieuwd en heeft ook schijfremmen meegekregen. We zijn benieuwd of deze foto’s alleen voor de publicatie zijn of dat het team in zijn geheel met schijfremmen zal gaan rijden in 2020. Movistar, en daarmee Quintana, heeft zich hier vooralsnog nooit aan gewaagd in ieder geval.

De herenuitvoering van de Ultimate CF SLX hebben we nog niet getest met schijfremmen, maar Nathalie reed in 2017 wel al op de Ultimate WMN CF SLX Disc (en was opslag verliefd, op het stuur). Naast de Ultimate zal het team ook kunnen beschikken over de Aeroad voor als het niet alleen maar klimmen is en de Speedmax voor het tijdrijden.

Via Canyon