Tino Pohlmann bijt het spits af. Hij is de eerste artiest die, in samenwerking met Canyon, zijn eigen fiets heeft ontworpen. Daarmee is hij de eerste van een reeks limited Artist Edition fietsen. De Berlijnse fotograaf is al lange tijd partner van Canyon en is mede verantwoordelijk voor foto’s van bijvoorbeeld de komende 2021 brochure.

Canyon Ultimate CF SLX 8 Disc ltd 1

Een lange naam voor deze limited edition Ultimate. De CF SLX 8 uitvoering is afgemonteerd met de draadloze SRAM Force eTap AXS groepset, net als de reguliere uitvoering van deze fiets. In dit geval staat er dus ‘ltd 1’ achter, om aan te geven dat het om een limited edition gaat. Het verschil met de reguliere uitvoering is niet alleen het design van het frame, maar ook de Zipp 404 Firecrest wielset die gemonteerd is. Dit maakt, samen met het design, deze Artist Edition met € 5999,- ook € 800,- duurder dan de gewone CF SLX 8.

Col du Galibier als inspiratie

Het design van Pohlmann is gebaseerd op de Col du Galibier. Pohlmann heeft een voorliefde voor deze berg, omdat hij als fotograaf al jaren de Tour de France bezoekt. De eerste keer dat hij bij de Galibier kwam, staat hem nog goed bij en heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Het design bestaat uit grijstinten waarbij zijn mooiste foto’s van de Galibier op de bovenbuis zijn afgebeeld. Bij het selecteren van zijn foto’s maakt Pohlmann altijd gebruik van ronde rode stickertjes om zijn selectie te markeren. Dit zie je terug in het design in de rode cirkel die op het frame en het achterwiel staat. Voordat de fiets wordt ingepakt voor verzending, plakt hij ook nog een kleine rood stickertje bij een van de foto’s op de bovenbuis. Ook op de bovenbuis zijn de details van de fiets én de Galibier weergegeven.

Van deze Limited Edition zijn 50 exemplaren beschikbaar. Alle details zijn te vinden op de site van Canyon.