Hij is opgegroeid in het Zwarte Woud rondom Stuttgart en is inmiddels houder van meerdere wereldrecords als het aankomt op Endurance/Ultra cycling. Jonas Deichmann is een avonturier die houdt van extreme uitdagingen. En dan hebben we het niet over een Transcontinental of Race Across America, maar zijn eigen Cape to Cape challenge. Zijn doel was om het wereldrecord van 102 dagen te verbeteren. Niet met een dag of twee, maar met een maand: 18.000 kilometer in 75 dagen!

Hij startte op 10 september met een etappe van ‘slechts’ 186 kilometer en wist na 72 dagen, 7 uur en 27 minuten voet aan de grond te zetten in Kaapstad. Daarmee is hij 30 dagen sneller dan het oude record. Van de temperaturen rond het vriespunt rij je de warmte tegemoet, naar de tropische warmte van een graad of 30 in Kaapstad. En dat alles zonder hulp van buitenaf. Overigens is hij al vanaf zijn studententijd ‘onderweg’. Zo studeerde hij in zeven verschillende landen en nam hij tussendoor twee jaar de tijd om 60.000 kilometer rond de wereld te fietsen.

Tijdens de Cape to Cape challenge werd hij gesteund door zijn maatje en fotograaf Philipp Hympendahl. De foto’s van zijn hand zijn gebruikt voor een dagelijkse update op zijn Instagram. Het gedeelde record is daarnaast gevolgd door Pål Laukli die er graag een documentaire van wil maken. Hiervoor hebben ze een crowdfunding opgezet, die te vinden is via de website van Jonas Deichman. Het record van de Cape to Cape challenge is een mooie aanvulling op zijn eerdere records. Zo is hij de snelste man die Europa wist te doorkruizen op een fiets. Deze titel heeft hij ook voor het gezamenlijke werelddeel EurAzië en ook de Panamerica, waarbij je Noord en Zuid Amerika doorkruist, wist hij als snelste te volbrengen.