Fietskledingmerk Santini en bandenmerk Pirelli slaan de handen ineen met het uitbrengen van een stijlvolle collectie fietskleding. Beide merken zijn Italiaans en vinden elkaar in de passie voor de wielersport. De Capsule collectie bestaat uit verschillende broeken, shirts en andere kledij.

Ode aan nieuwe logo Sport Club Pirelli

Op de gehele collectie zien we het nieuwe logo van Sport Club Pirelli. Deze club werd in 1922 opgericht door Pirelli om het welzijn van medewerkers te verbeteren door middel van sport. Fietsen is daar een groot onderdeel van, en de eerste band die Pirelli produceerde was ook nog eens een fietsband. Reden genoeg dus om samen met Santini een mooie collectie fietskleding te maken, waar het nieuwe logo van Sport Club Pirelli centraal staat.

Best een grote collectie

De collectie fietskleding is best wel groot, want we zien de volgende items: twee fietsshirts in verschillende kleuren, een zwarte en witte fietsbroek, een ondershirt, een body en een windjack. Bijpassende accessoires zijn er ook, in de vorm van een koerspetje, sokken en bidons. Persoonlijk vind ik het witte shirt erg gaaf, zeker in combinatie met de zwarte broek.

De shirts zijn gemaakt van Polartec Power Stretch stof, en dat zorgt volgens Santini voor veel draagcomfort en ademend vermogen. De mouwtjes zijn naadloos en dat geeft een verzorgde look. Aan de binnenkant heeft het shirt aan de onderkant een siliconen strip om het shirt op zijn plek te houden. Op de achterkant zitten drie zakken en een reflecterende streep. Het shirt waar het logo over de volledige grootte te zien is is verkrijgbaar in vier kleuren en kost € 100,-. Het shirt met het meer subtiele design is verkrijgbaar in het wit en zwart en kost € 110,-.

De broek kost € 180,- en is verkrijgbaar in het wit en zwart. Deze broek heeft reflecterende details op de zijkant, naadloze bretels en een GITevo zeem. De elastische stof is voorzien van powercompressie technologie. Het ondershirt kost € 40,-, de body en het windjack € 110,-. Voor het koerspetje betaal je € 19,-, voor de sokken € 15,- en de bidon € 10,-.

Meer info via Santini en Pirelli.