Er is altijd een handje vol landen dat steevast opgenoemd wordt als het gaat om de herkomst van racefietsen. Italië eigenlijk altijd wel, maar ook de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Maar hoort Frankrijk daar ook niet bij?

Of het land daadwerkelijk in het rijtje thuishoort kan je mooi met je fietsmaatjes uitvechten, maar wij vinden dat er wel wat voor te zeggen valt. Want met Look en Time hebben ze twee zeer gewaardeerde merken. Ze hebben er wel meer natuurlijk, maar deze twee zijn bij het grote publiek waarschijnlijk het meest bekend en hebben een lange geschiedenis. Persoonlijk heb ik altijd wel een zwak gehad voor de merken.

De frames van Time worden in de buurt van Grenobles gemaakt en zoals je in onderstaande video kan zien, zit daar veel handwerk bij. Veel meer dan je misschien in eerste instantie zou denken. Er worden twee technieken toegepast, zijnde Braided Carbon Structure (BCS) waarbij koolstofvezels gewoven worden en Resin Transfer Molding (RTM) waarbij hars onder hoge druk wordt geïnjecteerd. Het behelst allemaal natuurlijk wel iets meer dan ik hier kort beschrijf. Zie daarom ook de kortere video’s onderaan waarin deze technieken beter naar voren komen.

Maar het gaat in eerste instantie om de “Perfection in Every Strand” video van Time. Erg interessant om te zien en een video waarbij je soms even vergeet dat het om fietsen gaat. Mooi gedaan!

Tags:

Comments are closed.