Een boek voor op je koffietafel moet vooral mooi staan, maar daarnaast moet de inhoud leuk genoeg zijn om over te praten met je vrienden, familie en andere gasten. Een boek met wielrennen als thema voldoet bij mij dan al snel ;-).

Routekaarten
Dit boek uitgegeven door Rapha gaat over de Tour de France en dan vooral over de routekaarten. Het boek heeft 248 pagina’s (30 cm x 23 cm) en laat allerlei kaarten zien van de Tour. Eigenlijk van elke Tour sinds 1903. Zo zie je er eentje hieronder uit 1938 die je destijds aan de muur hing om dan zelf de stand per etappe in te vullen. Eigenlijk zie je dit principe met de huidige Tour ook nog steeds. Lekker met een nostalgisch gevoel door het boek bladeren en er met je vrienden over praten. De inhoud is leuk genoeg wat mij betreft.

Speciaal vs normaal
En dan komen we bij het punt dat hij goed moet staan op die koffietafel. Komt het dan even goed uit dat het hier gaat om de speciale editie van het boek. Er worden er maar 200 van gedrukt en hij heeft een gele cover met een zwarte insteekhoes. Dan komen we bij de prijs, € 180,-. Dat is dan weer best wel veel als je bedenkt dat de normale versie van het boek € 50,- kost. Maar die ziet er minder speciaal uit op die tafel.

Ik heb even zitten rekenen, maar als je uitgaat van zo’n 20 jaar dat je dit boek op je koffietafel hebt liggen, want de inhoud is redelijk tijdloos. En voor het gemak ga ik er even vanuit dat je elk weekend vrienden, familie of gasten op bezoek krijgt. Dan heb je voor maar 18 cent per weekend een mooi koffietafelboek met alle bijbehorende leuke gesprekken erover… en wat is nou 18 cent. Zo probeer ik thuis de aanschaf van dit boek in ieder geval te verkopen :-). Want hij staat wel op mijn wannahave lijstje.

Via Rapha 

Tags: