De sponsorstoelendans van het profpeloton zit er nu toch wel zo goed als op en de intrede van het nieuwe kalenderjaar is dan ook het moment dat er meer over naar buiten komt. Zo hebben Castelli en Quick-Step Alpha Vinyl elkaar gevonden tot en met 2024.

Bij Quick-Step heeft natuurlijk ook al een andere grote wijziging plaatsgevonden waar Alpha Vinyl de plaats van Deceuninck heeft overgenomen. Maar ook op kledingvlak is er een grote wijziging want het Belgische Vermarc moet plaatsmaken voor het Italiaanse Castelli. En in dit geval is de een zijn dood de ander zijn brood, want het eveneens Belgische Bioracer heeft weer de rol van Castelli overgenomen bij Ineos-Grenadiers. Die stoelendans dus.

Met Castelli krijgt het team – uiteraard – de beschikking over het beste wat het merk te bieden heeft en zal je ze bij beroerde weersomstandigheden in de inmiddels bekende Gabba en Perfetto jerseys zien rijden. Ze zullen daarnaast ook onder andere gaan rijden met de Free Aero RC Bibshort, de Sanremo Speedsuits en de Idro Pro 3 jassen.

Ze zijn het enige WorldTour team dat met Castelli rijdt. De geschiedenis leert echter dat andere teams als de nood aan de man is ook wel eens iets ‘lenen’ van de Italianen. De Castelli logo’s zijn dan vaak bedekt om de eigen sponsor niet in verlegenheid te brengen. Bij Quick-Step Alpha Vinyl zullen ze de komende jaren niets af hoeven te plakken dus.

Ook als je geen contract bij het team hebt kan je er zo bij rijden, Castelli heeft een complete collectie van de teamkleding, ook voor kinderen. Deze zullen naar verwachting in februari ook bij de verdeler Wolvenberg te vinden zijn.

Comments are closed.