Gravellen met je raceschoenen is meestal niet zo’n goed idee. Daarom heeft Fizik de Powerstrap X4 schoenen, speciaal voor gravel.

Ga je een gravelroute rijden dan zal als het goed is het overgrote deel over onverharde wegen zijn, off-road dus. Je komt een heel eind met je raceschoenen totdat je een keer uit de pedalen moet. Zand en modder gaan niet goed samen met raceschoenen. Het logische alternatief zijn mountainbikeschoenen die gemaakt zijn voor off-road. Toch heeft Fizik specifiek gravelschoenen gemaakt.

De Powerstrap X4 heeft de klittenband sluiting die wel al zagen bij andere Powerstrap schoen. Die loopt over de hele voet en verdeeld de druk. De zool is helemaal nieuw ontwikkeld en moet een goede balans bieden tussen stijfheid en comfort. De rubberen noppen moeten zorgen voor grip en duurzaamheid.

Het profiel van de zool zit een beetje tussen die van een race- en mtb-schoen in. Een mtb-zool zal nog meer grip bieden voor ruiger terrein. Deze zool is geschikt voor minder ruig terrein, wat typisch is voor gravelritten.

De schoen is er in drie kleuren, te weten zwart/zwart, mud/caramel en anthracite/grape. De prijs is schappelijk met € 149,-. Chique schoen vinden wij! Alle verdere info bij Fizik.