Sir Chris Hoy om precies te zijn, bekend als Britse baanwielrenner of van zijn benen, komt 4 juni met zijn eigen lijn fietsen.

4 stadsfietsen en 3 racefietsen. Ze beginnen met een complete aluminium range. Eventueel zal er in de toekomst worden gekeken naar carbon modellen. De 3 aluminium racefietsen worden geleverd met een carbon voorvork. Voor het goedkoopste model wordt gebruik gemaakt van 6061 aluminium buizen en de duurdere modellen worden gemaakt van 6066 aluminium. De fietsen zijn ontwikkeld samen met Evans Cycles (begonnen als kleine fietswinkel in de buurt van Londen, en nu een gigantische internetshop).

De 3 racefietsen zijn redelijk instapmodellen. De eerste wordt afgeleverd met Shimano Tiagra (prijs: 850,- Engelse pond), het model erboven heeft Shimano 105 (prijs: 1000,- Engelse pond) en het topmodel heeft Shimano Ultegra (prijs: 1350,- Engelse pond).

Grappig genoeg zit er nog geen baanfiets in het assortiment. Het design ziet er goed uit, we zijn benieuwd hoe ze fietsen. (nog 3 nachtjes slapen en je kan ze vinden op Hoybikes)