Als ik aan Cinelli denk, dan zie ik stalen fietsen voor me met een eigenzinnig uiterlijk. Dat is mijn connectie met het merk, maar ik weer stiekem best wel dat ze ook fietsen hebben waarmee gepresteerd kan worden. De nieuwe Pressure is daar een stuitend voorbeeld van!

De Pressure is een carbon aeroracer. “Designed to cut through the air”. Als de italianen iets kunnen, dan is het wel verkopen. En mooie fietsen maken, want deze witte Pressure vind ik er toch wel erg goed uit zien.

Het frame is gemaakt van T700 carbon door middel van een monocoque constructie. En zoals het hoort bij een aeroracer is zoveel mogelijk geïntegreerd. Dus de kabels zijn niet zichtbaar en de voorvork en het frame vormen bijna één geheel. Het gewicht van het frame komt op 990 gram in maat M. Voor de voorvork is dat 390 gram. En er passen banden tot en met 30 mm.

De fiets is als frameset te koop voor € 3490,-. Of in afmontages van Ultegra tot Dura-Ace Di2. Of met een SRAM eTap AXS afmontage. Dan lopen de prijzen op van € 4520,- tot en met € 8900,-. Prijzen die we ook bij andere merken met aeroracers zien. Maar met de Cinelli koop je dan toch net even iets anders dan de rest en je ziet ze niet zo veel.

Meer info via Cinelli