Het lijkt erop of je smartphone tegenwoordig bijna alles kan. Ook voor fietsers. Zo kun je er je ritten mee bijhouden of juist een route volgen. Ook handig voor deze donkere dagen om binnen mee te “Zwiften”. Zo kun je er je ritten mee bijhouden of juist een route volgen. Er zijn meerdere oplossingen op de markt maar CloseTheGap heeft met de @MyPhone misschien wel de meest simpele oplossing om je smartphone in je houder van je fietscomputer te gebruiken.

Het is een rechthoekig stukje kunststof. Aan de ene kant zit een plakstrip en aan de andere kant een aansluiting voor op een Wahoo/Garmin houder. Dat hoeft dus niet de houder van CloseTheGap zelf te zijn, maar als de aansluiting maar hetzelfde is.

De @MyPhone vormt dus de verbinding tussen je telefoon en houder. De plakstrip is van 3M, een veel gebruikt merk voor dit soort toepassing. Daarmee kan je ervan uitgaan dat de plakkracht betrouwbaar is. Zelfs bij mijn telefoon met een niet egale achterkant, plakt de houder stevig vast. Ook bij de draaibewegingen die je maakt bij het plaatsen van je telefoon, blijft de boel netjes op zijn plek.

Niet meer je telefoon los op je stuur

CloseTheGap geeft wel aan dat het gebruik op eigen risico is en dat je eventuele schade aan je telefoon niet kunt claimen. Dus buiten ermee fietsen is misschien wat riskant, maar waar hij vooral fijn voor is, is het fietsen op je trainer. In plaats van je telefoon los op je stuur te leggen, kan je hem nu eenvoudig vastklikken in je houder. Zo kan je makkelijk “Zwiften” via je telefoon en toch op je laptop een film of serie kijken.

Het uitmikken van waar je de houder nou moet plakken, kun je het beste doen door eerst de @MyPhone in de houder te doen en vervolgens de telefoon erop leggen totdat deze in het midden ligt. CloseTheGap geeft op de verpakking aan om de locatie met tape te af te zetten. Zo kun je de @MyPhone makkelijk en recht erop plakken. Wel eerst even de achterkant van je telefoon goed schoonmaken.

Zelf heb ik een oude telefoon en plakte ik de @MyPhone zo op de achterkant. Maar ik kan snappen dat als je een moderne telefoon hebt dat niet zomaar doet. Geen paniek, want je kunt ‘m ook gewoon op een hoesje plakken. De tip van CloseTheGap is een slimme: gebruik een extra hoesje voor de de @MyPhone. Zo kan je één hoesje voor het fietsen gebruiken. En één voor dagelijks gebruik. Al moet ik zeggen dat de @MyPhone vlak genoeg is om er niet echt last van te hebben in het dagelijks gebruik. Maar je loopt altijd het risico dat er net een randje aan je broekzak blijft haken.

De @Myphone is te koop voor € 14,95 en op de website van CloseTheGap vind je meer informatie.