‘Een verrassend comfortabele aero-fiets!’ Dat was de conclusie van Björn kort na de lancering in 2019. De Cube Litening is ondanks de aerodynamische looks toch echt een allround fiets. De renners van Intermarché Wanty Gobert rijden er ook mee over de kasseien. Sinds kort is de Litening C:68X ook verkrijgbaar in een limited edition frameset met heel opvallende kleuren.

Oil slick kleuren

Het full carbon frame weegt 1070 gram en is daarmee zo’n 100 gram zwaarder dan het frame waar we eerder op reden. In tegenstelling tot dat frame is deze limited edition volledig in kleur gespoten en ik denk dat daar het verschil in gewicht vandaan komt. Het frame is in de basis wit met zwarte letters en dat klinkt nog niet heel spectaculair. Maar dan hebben we het nog niet gehad over de oil slick kleuren gehad. De oil slick kleuren zie je voor het grootste deel terug op de bovenbuis en een stuk van de zitbuis en seatstays. Vanaf de achterkant begint het met een paarse kleur en richting het balhoofd kom je de hele regenboog aan kleuren tegen in een mooi verloop. In combinatie met de glanzende laklaag die erop zit, knallen de kleuren er echt uit.

Het stuur is volledig in oil slick kleuren gespoten. Heel erg opvallend en het is bijna zonde om er een stuurlint om te wikkelen. De oil slick kleuren vind ik erg gaaf en het geeft een heel tof effect aan het frame. Persoonlijk had ik het nog mooier gevonden als het CUBE logo op de schuine onderbuis ook in deze kleuren was gespoten. Smaken verschillen gelukkig.

Cube Litening C:68X limited edition frameset

Het limited edition frameset van is disc-only en heeft, in combinatie met het stuur, volledig geïntegreerde kabels. De wielen worden gemonteerd met 12mm steekassen en er is ruimte voor banden tot 28mm. Het frame kost € 3049,-. Voor onze mening over de rijeigenschappen kun je de eerste indruk van de Cube Litening Aero lezen en voor meer info kun je kijken op de website van Cube.