Ook Cube zit niet stil en heeft haar 2020 collectie gepresenteerd. We hebben natuurlijk al met de nieuwe Cube Litening C:68X gereden. Hiermee hebben ze nu ook een aero racer in de collectie. Daarnaast hebben de verschillende modellen een ander kleurtje gekregen en ook zijn sommige onderdelen vernieuwd. Hieronder een overzicht.

Cube Agree
Naast de Litening die hierboven in de Race uitvoering (adviesprijs € 4.499,-) te zien is, heeft Cube ook de Agree. Deze fiets is er in 3 verschillende uitvoeringen, allemaal met schijfremmen en staat in de boeken als een comfort racer. De Agree C:62 SLT is afgemonteerd met Sram Force Etap AXS 2×12. Als wielen krijg je de Newmen Advanced SL R.38. Hij is er in twee kleuren, zwart en rood/petrol. Dit is de duurste Agree en kost € 3.699,-. Daarnaast is er nog de SL met een Ultegra Di2 afmontage. De Race is afgemonteerd met de mechanische Ultegra groep.

Cube Agree C:62 SLT – € 3.699,-

Cube Attain
De Attain is de instap-racefiets van Cube. De adviesprijs van € 1.999,- voor het topmodel uit deze serie, de Attain GTC SL, maakt dat duidelijk. Deze fiets heeft een carbon frame, is afgemonteerd met een mix van Shimano Ultegra en 105 onderdelen. Het schakelen gaat met Ultegra en het remmen met 105.

Cube Attain GTC SL – € 1.999,-

Dit is ook een comfort fiets wat je ook terug ziet in de geometrie. Naast de GTC lijn die een carbon frame heeft, is er ook nog de aluminium lijn met als echte instapper de Attain (zonder toevoeging). Deze is afgemonteerd met Shimano Claris, heeft als enige Attain velgremmen en kost € 749,-

Cube Attain – € 749,-

Cube Nuroad
Voor gravelrijders heeft Cube de Nuroad. De geometrie is gebaseerd op de Attain. Er zijn 5 uitvoeringen die allemaal van aluminium zijn. De afmontage verschilt. De Nuroad SL is afgemonteerd met de Shimano GRX 1×11 gravelgroep.

Cube Nuroad SL – € 1.699,-

Twee modellen, de Race en de Race FE zijn afgemonteerd met de GRX 2×11 groep en de twee laatste modellen, de Pro en de Pro FE, hebben een Shimano Tiagra groep. Uiteraard hebben ze allemaal schijfremmen. Er is ruimte voor 40 mm bandjes, en als je gebruik maakt van spatborden dan is er nog 35 mm ruimte.

Cube Nuroad Race FE – € 1.599,-

Cube Agree Hybrid en de Nuroad Hybrid
Dan is er nog de Agree Hybrid C:62 die wel al hebben gereden. De racefiets met een Fazua aandrijving. Het topmodel hiervan kost € 4.999,-. Naast die versie voor de weg hebben ze bij Cube ook de Nuroad Hybrid C:62 SL. Dit is de gravelversie met een Shimano GRX 1×11 afmontage die € 4.499,- kost.

Cube Nuroad Hybrid C:62 SL – € 4.499,-

Cube Cross Race
Voor de cyclocross heb je keus uit een carbon of aluminium frame. De carbon versie is er in drie uitvoeringen, net zoals de aluminium uitvoering. Het topmodel is afgemonteerd met Sram Force eTap AXS 1×12. Samen met de Newmen Advanced SL R.38 Carbon wielen kost dit € 3.499,-

Cube Cross Race C:62 SLT – € 3.499,-

Cube Axial WS
Cube heeft nog een aantal damesfietsen waaronder de Axial. Dit is zeg maar de Agree voor de dames. De geometrie komt overeen alleen de afmontage en kleuren zijn verschillend. Ook is er een maat 47 te verkrijgen van de Axial. Het topmodel is de Axial WS C:62 SL. Afgemonteerd met Shimano Ultegra kost deze fiets € 2.499,-.

Cube Axial WS C:62 SL – € 2.499,-

Cube Nuroad WS
Ook van de Nuroad is een damesuitvoering. Deze heeft een aluminium frame en de geometrie is gelijk aan de hierboven genoemde Nuroad maar met een minder breed stuur en kortere stuurpen. Ook zijn de kleuren iets anders. Deze is verkrijgbaar vanaf maat 50. Met een afmontage met Tiagra kost deze Nuroad WS € 999,-.

Cube Nuroad WS – € 999,-

Meer info via Cube