De Tour de France van 2019 was onvoorspelbaarder dan andere jaren. Hij was verrassend, spannend en zelfs een beetje vreemd met die anticlimax in de Alpen. Toch was er bijna één zekerheid: Sagan die de groene trui pakt. Het is hem nu zeven keer gelukt en bijna allemaal achter elkaar, alleen in 2017 wist hij ‘m niet te winnen. Met zeven groene truien is hij de recordhouder geworden. Reden voor iets speciaals, dacht Specialized!

Specialized had daarom een custom Venge voor Sagan om over de Champs-Élysées te rijden. Nou zien we dat wel vaker in de laatste rit van de Tour, bijvoorbeeld een gele fiets voor de klassementswinnaar. Maar de Venge van Sagan is toch iets specialer, want hij heeft twee verschillende kanten. Aan de ene kant is de fiets groen, als verwijzing naar de groene trui natuurlijk. Aan de andere kant zie je zwart-wit afbeeldingen die Frankrijk laten zien. Zo kan je bijvoorbeeld een stukje van de Arc de Triomphe spotten.

Het leuke is dat het frame ook te koop is. Maar met custom moet het natuurlijk speciaal blijven, dus er komen maar 100 exemplaren op de markt. Maar al die 100 stuks worden op dezelfde manier gemaakt als het frame van Sagan door dezelfde Italiaanse spuiter. Je had het misschien al verwacht maar alle 100 stuks zijn helaas allemaal al verkocht. Dus een collectors item is het zeker.

Meer info via Specialized