Je kon er op wachten, want met de groeiende populariteit van het gravelen worden er de laatste tijd veel nieuwe en specifieke producten hiervoor gepresenteerd. Naast de gravelbikes, schoenen, kleding en helmen nu dus ook gravel pedalen.

Een pedaal met de werking van een offroad-pedaal en de prestaties van een weg-pedaal, zo noemt Time het. Ze heeft ‘best of both worlds’ gecombineerd in deze gravel pedalen. Het pedaal is geschikt voor offroad schoenen en werkt met hetzelfde mechanisme als de ATAC offroad pedalen. Je kan aan één kant inklikken en door de stevige veerspanning en het grote pedaal oppervlak krijg je het gevoel van een wegpedaal. De open structuur van het mechanisme moet voorkomen dat modder zich gaat ophopen. De pedalen zullen dus bij slechte weersomstandigheden hun werking niet verliezen.

Het assortiment bestaat uit drie pedalen, de Cyclo 2, Cyclo 6 en Cyclo 10. Qua looks allemaal gelijk aan elkaar en de verschillen zitten dan ook in de technische specificaties. De Cyclo 2 is het instapmodel en kost € 59,99,-. Deze heeft een composiet behuizing rondom het ATAC mechanisme. De as is van staal en een pedaal weegt 147 gram.

De Cyclo 6 is vergelijkbaar voor € 89,99,-. Deze heeft eveneens een composiet behuizing maar met metalen body plate om slijtage tegen te gaan. Het pedaal heeft een holle stalen as en weegt mede hierdoor zo’n 13 gram minder dan de Cyclo 2 en weegt dus 134 gram. Het ATAC mechanisme van dit pedaal heeft een verstelbare veerspanning.

De Cyclo 10, de topper, heeft een carbon behuizing met metalen body plate, holle stalen as en aanpasbare veerspanning. De prijs voor dit setje is € 119,99,- en het gewicht van van deze pedalen is 128 gram per stuk.

Meer info via Time