Sommige avonturen zijn te mooi om niet te delen. De Arctic Post Road is er daar eentje van wat mij betreft, en stiekem zal ik deze wel onthouden als ik zelf een gave graveltrip wil rijden. Toegegeven, zo die-hard bikepacken zoals deze dames in onderstaande video heb ik zelf nog nooit gedaan maar zeg nooit, nooit.

Gravel en een beetje MTB

De Arctic Post Road gravel route start in Fins Lapland en eindigt een kleine 350 kilometer verderop, in het Noorse Alta. Het is een gravel uitvoering van de Arctic Post Road mountainbike route. De dames Henna Palosaari en Sami Sauri combineren de mountainbike en gravelroute in hun vijfdaagse trip. De combinatie zit ‘m in het feit dat ze zoveel mogelijk onverharde wegen willen rijden. Ze houden beiden niet van rijden op verharde wegen. Wanneer de gravelroute over een verhard deel van de route gaat, wijken ze uit naar de mountainbike route. Op deze manier pakken ze zoveel mogelijk onverharde wegen mee, waardoor het wel een stuk avontuurlijker wordt. Het scheelt dat de dames niet vies zijn van een stukje hike-a-bike en het slapen in de wildernis.

Veel meer ga ik er ook niet over vertellen, want het is veel mooier om het zelf te bekijken in onderstaande film die ze ervan hebben gemaakt. Begint het al te kriebelen om zelf die kant op te gaan? Bij mij wel!