De brillen van 100% zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het peloton en ook op de neus van de wielerliefhebber zien we er steeds vaker één. Cadence is een kledingmerk dat in 2003 is opgericht door een designer en oud-fietskoerier, maar nog niet de bekendheid heeft van 100%. De twee merken zijn beide afkomstig uit California en hebben de handen ineengeslagen met de Cadence X 100% collectie.

100% S2 Cadence
De bril uit de collectie is een bestaand model waarvan het design onder handen is genomen. De eigenschappen van deze 100% S2 bril beschreven we al in een eerder artikel. Het design is erg opvallend en er zijn meerdere omschrijvingen mogelijk. Het heeft wat weg van een soort panter/luipaard print, maar als je er langer naar kijkt zou het ook zo een haardvuur kunnen zijn. Naar mijn mening een chic design die je ook prima als lifestyle bril kan gebruiken. Op het montuur zijn er meerdere logo’s te vinden. De 100% logo’s staan op de vertrouwde plek op de zijkant van de pootjes. Op de bovenkant van de pootjes staat in het wit het logo van Cadence afgebeeld. Midden op het montuur, boven de lens, staat er ook een logo van Cadence. Anders dan het logo op de zijkant bestaat dit uit de letters ‘CA DNC’. Waarbij CA een mooie link is naar de roots van het bedrijf.

Cadence X 100% Bibshort
De kleding van de Cadence X 100% kent twee kleurstellingen, black/gold of black/burgundy. Burgundy is qua kleur het best te vergelijken met de kleur van rode wijn. De kit bestaat uit een bibshort en jersey waarbij de black/gold uitvoering erg mooi past bij de bril. De bibshort heeft een aerodynamische pasvorm en is gemaakt van Italiaanse stoffen. Zoals je op de foto van de burgundy broek kan zien, lijkt het zwarte van de broek wat wit uit te stralen. Het lijkt alsof je door de stof heenkijkt, misschien door dat de stof strak getrokken wordt. Maar hopelijk is het gewoon de lichtval van de foto. De broek heeft platgestikte naden en beschermt je tegen de zon. Net als de stoffen komt ook het zeem uit Italië, maar alles is in Amerika gemaakt. Aan de onderkant is de broek gekleurd en dit loopt langzaam over naar zwart. Op de rechterpijp staat het logo van 100% en op de linkerpijp is er plek voor het Cadence logo.

Cadence X 100% Jersey
De jersey is ook gemaakt van Italiaanse stoffen die in Amerika in elkaar zijn gezet. Het design is vergelijkbaar met de broek en begint aan de onderkant met de betreffende kleur die langzaam overloopt naar zwart. De kraag en uiteinden van de mouw zijn dan weer in de kleur. De jersey heeft drie zakken op de achterkant en een volledige rits aan de voorkant. Het heeft een racey pasvorm en is gemaakt van lichtgewicht stof afgewisseld met gedeeltes van mesh. Dit om zweet en vocht af te voeren en je lichaam droog te houden. De onderkant heeft een siliconen gripper om de jersey op zijn plek te houden. Op de borst, zijpanelen en mouwen is er ruimte voor de logo’s van beide merken en op de rug staat in het wit ‘CA DNC’. Dit had wat mij betreft iets subtieler gemogen.

Als je de foto’s bekijkt, lijkt het of er ook een long sleeve jersey in het assortiment zit, maar dit zijn de mouwstukken van Cadence. De complete collectie bestaat dus uit een jersey, bibshort en bijpassende S2-bril. Op de website van 100% kan je allen plaatjes kijken, want bestellen kan alleen als je in Amerika woont. De bril is wel verkrijgbaar via de 100% dealers. Voor bestellen van de kit en de bril kan je wel terecht op de website van Cadence.

Meer info bij 100% en Cadence