Nieuw is de Canyon Aeroad niet per se. Maar zoals jullie het incident met Mathieu’s stuur nog herinneren, samen met het probleem met de zadelpen moest hier eerst een oplossing voor komen. 

Daar hebben ze een oplossing voor en dus zijn ze weer te koop. Belangrijker nog ze zijn vanaf nu op voorraad. Het is een aardig voorraadje dus waarschijnlijk niet binnen 10 minuten uitverkocht. Maar onze ervaring is wel dat deze dingen erg hard gaan. Waar je uit kan kiezen zijn drie verschillende frames. De CFR, de CF SLX en de CF SL. Je kan zeggen dat de CFR het topmodel is op pro niveau. De CF SLX is dan een serieuze wedstrijdfiets en de CF SL is in die rij het meest betaalbaar.

Zoals gezegd zijn de frames gelijk gebleven aan die van de fiets die in 2020 werd geïntroduceerd. Het stuurprobleem hebben ze opgelost door het stuur bij de shifters iets dikker te maken. Hierdoor is het verstevigd. 

Bij de zadelpen hebben ze een extra rubberen hoesje gemaakt die ervoor zorgt dat er geen zand en zo tussen de zadelpen en het frame kan komen.  De hoes past precies op het extra randje dat op de frames zit.  Deze oplossing is misschien esthetisch gezien niet super strak maar het is de oplossing bij de Aeroad zadelpenproblemen. Dit zie je ook op de fiets waar Mathieu mee rijdt zoals hieronder op de foto.

Groene Canyon Aeroad CF SLX 7

Ik heb eventjes op het 2022 model gereden en wat wil de fiets vooruit zeg. Heerlijk als je op de trappers gaat staan. Tak tak tak, zou er een mooie beschrijving bij zijn als ik het zou uitbeelden. Maar toch geeft de fiets genoeg comfort om de rustige ritjes ook aan te kunnen.

Echt een complete wedstrijdfiets wat mij betreft. En dan reed ik niet eens op het topmodel, de CFR, maar de Aeroad CF SLX 7 die toch de geïntegreerde cockpit heeft, afgemonteerd is met SRAM Rival AXS groepset en rolt op de fijne en zeer goed ogende DT Swiss ARC 1600 wielen. Oh en er zit op alle CFR en CF SLX modellen een ingebouwde vermogensmeter. Dus bij deze versie ook. En dit voor € 4.999,-

Andere modellen

Eerder hebben we al eens de review van de Canyon Aeroad geschreven. Dus wil je in detail alles weten over de rijeigenschappen dan kun je het beste daar even kijken. De collectie van 2022 bestaat uit verschillende nieuwe afmontages en kleuren. We hebben de witte ook even op de foto gezet (zie onderaan) Voor de verdere modellen kan je het beste online kijken. Je kan dan ook direct zien of ze jouw maat hebben.

Meer info via Canyon

Tags: