Iets meer dan een week geleden hebben we een overzicht van Giant gegeven, en eigenlijk kan Liv dan niet uitblijven. Liv is het fietsmerk voor vrouwen dat onderdeel is van Giant. De modellen hebben dan ook overeenkomsten met die van Giant. Sommige merken zijn er juist vanaf gestapt, maar bij Liv geloven ze nog in het verschil tussen een fiets voor mannen en vrouwen. Ze vertellen over de drie eigenschappen die de fiets bepalen. Dat zijn de drie F’s: Fit, Form en Function. De fietsen en onderdelen en de looks moeten passen bij het fysiek van de vrouw. Elk Liv frame heeft daarom een eigen geometrie heeft.

Wij hebben dus net als bij Giant een deel van de Liv collectie op de foto gezet, zodat je een gevoel krijgt hoe de kleuren er in het ‘echt’ uitzien.

Liv Langma
De Langma is officieel de klimfiets van Liv, maar bekijk je het frame dan zie je dat die ook aero vormen heeft. Het frame is van carbon. Voor de Langma Advanced 2 Disc betaal je € 1999,- en dan wordt de fiets afgemonteerd met Shimano 105. De blauwe kleur doet het trouwens erg goed in de zon.

Liv Langma Advanced 2 Disc – € 1.999,-

Er is nog een blauw model in de Langma serie: de Langma Advanced Pro 0 Disc Force. Wel een andere tint blauw en heeft met € 5.499,- ook een heel andere prijs. Maar dat heeft alles met de SRAM Force eTap AXS en de Giant SLR 1 Disc carbonwielen te maken.

Liv Langma Advanced Pro 0 Disc Force – € 5.499,-
Liv Langma Advanced Pro 0 Disc Force

Liv Avail
De Avail fietsen zijn zogeheten comfort-racers. Dus je zit iets comfortabeler, door een relaxte zitpositie maar in dit geval ook door een speciale zadelpen. De D-Fuse zadelpen moet trillingen verminderen, waardoor je het extra lang uithoudt in het zadel. Deze rode Liv Avail Advanced 3 kost € 1.999,-. Daar krijg je een carbon frame met een Tiagra afmontage met hydraulische schijfremmen voor.

Liv Avail Advanced 3 Tiagra – € 1.999,-
Liv Avail Advanced 3 Tiagra

Een paar stappen hoger in de Avail range kom je het topmodel de Avail Advanced Pro 1 Force tegen. Met € 4.999,- een stuk prijziger dan de Advanced 3, maar dan krijg je wel een SRAM Force eTap AXS afmontage met Giant SLR 1 carbon wielen voor.

Liv Avail Advanced Pro 1 Force – € 4.999,-
Liv Avail Advanced Pro 1 Force

Liv Avow
De Liv Avow is een triathlonfiets, echt specifiek voor vrouwen. Dat zie je niet vaak! De Liv Avow Advanced Pro 1 is het enige model in de reeks. De fiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2. En komt met extra’s zoals een hands-free drinksysteem en foodbox die aerodynamisch op de bovenbuis ligt. Voor dit alles moet je € 5.499,- neerleggen.

Liv Avow Advanced Pro 1 Ultegra Di2 – € 5.499,-
Liv Avow Advanced Pro 1 Ultegra Di2

Liv Brava
Er is ook een Liv crosser met de naam: Brava. De Brava SLR die hieronder heeft een SRAM Apex 1 afmontage. Het frame is helemaal zwart! Staat niet alleen strak, maar Liv laat ook duidelijk zien dat een vrouwenfiets niet altijd iets van roze of paars moet hebben. De Brava SLR Apex kost € 1.999,-.

Liv Brava SLR Apex – € 1.999,-
Liv Brava SLR Apex

Liv EnviLiv
De EnviLiv staan voor de aero-racers van Liv. Van de EnviLiv zijn er maar drie modellen. En om ons overzicht af te sluiten, hebben wij het topmodel op de foto gezet. De fiets heeft een SRAM Force eTap AXS afmontage en Giant SLR 1 Aero carbonwielen. Kosten voor deze fiets zijn: € 6.599,-. De fiets, afmontage en de gouden kleur zijn goed op elkaar afgestemd.

Liv EnviLiv Advanced Pro 0 Disc Force – € 6.599,-
Liv EnviLiv Advanced Pro 0 Disc Force

Meer info via Liv

Tags: