Cannondale heeft in 2019 niet stil gezeten. Ze lanceerde in de zomer de Topstone Carbon gravelracer en de nieuwe SuperSix. En niet veel later werd ook nog de populaire CAAD13 vernieuwd.

Het mag duidelijk zijn dat deze modellen voor 2020 niet veranderd zijn dat zou wel erg snel zijn. Maar een aantal andere modellen hebben wel weer een frisse kleurupdate gekregen. En omdat wij nooit genoeg krijgen om naar fietsen te kijken, gingen we langs bij Cannondale om een overzicht te maken van de collectie van 2020.

Cannondale SuperX
Laten we beginnen met de Cannondale SuperX, want we zitten nu toch echt in het begin van het crossseizoen. De SuperX is de carbon crosser van Cannondale. Er is ook nog de CAADX, een aluminium crosser. Hier op de foto staat de carbonfiets met een SRAM Force 1 afmontage en een eigen HollowGram crankset van Cannondale. De gele kleur is misschien niet voor iedereen. Maar met de groene design dat op modderspatten lijkt, kun je niet ontkennen dat het een coole fiets is. Voor deze crosser betaal je € 3699,-.

Cannondale SuperX Force 1 – € 3699,-
Cannondale SuperX Force 1

Cannondale Topstone Carbon
En als we op de onverharde paden blijven, komen we bij de Cannondale Topstone uit. Als eerst de carbon versie die dit jaar werd gepresenteerd. Wat de Topstone Carbon bijzonder maakt, is het Kingpin veersysteem met een draaipunt halverwege de zitbuis. De flexibiliteit van de buizen en het draaipunt zorgen ervoor dat de achterkant kan veren. Wij hebben twee versies op de foto gezet. De Ultegra RX2 met een prijs van € 2999,- en een Shimano Ultegra afmontage.

Cannondale Topstone Carbon Ultegra RX2 – € 2999,-
Cannondale Topstone Carbon Ultegra RX2

Maar ook de iets voordeligere optie met een Shimano 105 afmontage die € 2499,- kost. De kleuren van de twee modellen zijn compleet anders. De 105 versie is er in glimmend zwart en de fiets met een Ultegra afmontage komt in een frisse kleur, die Cannondale Agave noemt.

Cannondale Topstone Carbon 105 – € 2499,-
Cannondale Topstone Carbon 105

Cannondale Topstone Ultegra
Naast de carbon versie van de Topstone, is er nog altijd de ‘gewone’ versie van de Topstone. Deze is van aluminium. Minder spectaculair, maar uit deze no-nonsense gravelracer bleek wel een hoop plezier te halen, zoals we achter kwamen tijdens onze review. Op de foto staat de fiets met een Ultegra afmontage. En aangekleed met bikepacking tassen om duidelijk te hebben waar de fiets onder andere voor gemaakt is. De fiets kost zonder de tassen € 2099,-

Cannondale Topstone Ultegra – € 2099,-
Cannondale Topstone Ultegra

Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra Di2
Deze groene fiets hieronder is de Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra Di2. De Synapse is de endurance racer van Cannondale. Dit is een echte racefiets, maar de zitpostitie is iets comfortabeler, en aan de achterkant heb je extra comfort door de SAVE buizen en zadelpen. De donkergroene metallic kleur vind ik mooi passen bij een endurance racer, omdat het luxe en ingetogen is. Voor € 4499,- krijg je deze fiets met een Shimano Ultegra Di2 afmontage en Fulcrum Racing 600 DB wielen.

Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra Di2 – € 4499,-
Cannondale Synapse Carbon Disc Ultegra Di2

Cannondale CAAD13
Gelukkig is aluminium nog niet verdwenen uit de fietswereld, want aluminum fietsen zijn vaak goed en betaalbaar. Cannondale heeft de CAAD13 aangepakt en moet sneller en comfortabeler zijn dan ooit. Wij hebben er nog niet mee gereden, maar daar komt snel verandering in. Op de foto staat de CAAD13 met een 105 afmontage. Van Shimano 105 zeggen we vaak dat de prijs/kwaliteitsverhouding top is. En dus past de groep goed bij het frame. De fiets kost € 1999,- en is te koop in deze grijsgroene kleur of in het rood.

Cannondale CAAD13 105 Disc – € 1999,-
Cannondale CAAD13 105 Disc

Cannondale SystemSix Hi-MOD RED eTap AXS
De Cannondale SystemSix is het aero-model van Cannondale. Met de SRAM RED eTap AXS afmontage en de HollowGram KNØT64 met de hoge velgen is dit toch wel een dikke bak. Zit wel een pittige prijs van € 9999,- aan vast. Over de champagne kleur zijn we nog niet helemaal uit. Wat vinden jullie ervan?

Cannondale SystemSix Hi-MOD RED eTap AXS – € 9999,-
Cannondale SystemSix Hi-MOD RED eTap AXS

Cannondale SuperSix Hi-MOD Disc Dura-Ace
De SystemSix hierboven is een topmodel, maar de SuperSix hieronder is dat ook. Toch is het een heel andere fiets. De SuperSix is meer allround en probeert lichtgewicht, comfort en aero te combineren. Deze fiets heeft natuurlijk ook een pittige prijs van € 10499,- en heeft een Shimano Dura-Ace Di2 afmontage en HollowGram KNØT 45 SL wielen. Helemaal bovenaan zie je fiets van de zijkant. Hieronder nog een foto. Is trouwens je portemonnaie iets minder gevuld, dan kan je bijvoorbeeld de SuperSix EVO Disc Ultegra met carbon wielen kiezen voor € 3499,-

Cannondale SuperSix EVO HI-MOD Disc Dura-Ace Di2 – € 10499,-

Cannondale Synapse NEO SE
Je ziet niet veel elektrische racefietsen rondrijden, maar zeker in de bergen brengt dat motortje toch een hoop plezier. Zo ondervond ik zelf toen ik in de Italiaanse dolomieten op de Synapse NEO rondreed. Als laatste fiets in dit overzicht staat de Synapse NEO SE, de elektrische gravelracer van Cannondale. De SE heeft hetzelfde frame als de Synapse NEO racer, maar heeft 650b wielen waardoor er 47mm brede banden op passen. De motor is van Bosch en de fiets is afgemonteerd met SRAM Apex. Leuke fiets om de gravelpaden onveilig mee te maken.

Cannondale Synapse NEO SE – € 3799,-
Cannondale Synapse NEO SE

meer info via Cannondale