Hij is vorige maand al aangekondigd en de eerste types zullen eind van de maand te verkrijgen zijn; de Cannondale Synapse 2014.

De racefiets is vooral bedoeld voor de oncomfortabele tochten als Strade Bianche, Gent-Wevelgem,  Brabantse Pijl of Parijs Roubaix. Lekker comfortabel fietsen dus, al zal dat natuurlijk ook maar relatief zijn, zoals iedere kasseienrijder wel weet…

Als je de fiets bekijkt zie je wat bijzondere dingen. Het lijkt bijvoorbeeld of iemand een stuk van de staande buis heeft weggesneden. Ook is er onderaan bij de bracket een soort van T-splitsing. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met comfort en zijwaardse stijfheid, maar het is ook leuk als je een fiets hebt die net even anders is als alle andere. Extra comfort komt ook uit de dunnere zadelpen (25,5mm tegen 27,4 normaal). Verder heeft de fiets een BB30 bracket en tot maximaal 28mm banden passen eronder.

De fiets komt in verschillende samenstellingen en materiaal dat gebruikt is, is het HighMod carbon. Ook hebben ze 2 versies voor de dames. Ik zou het wel gaaf vinden om een Cannondale lefty racefiets te zien in het assortiment (zoals deze Engelse righty racefiets), gewoon voor de fun.

Hier wat plaatjes en een leuke video: