Voor 2019 heeft Cube geen nieuwe frames, maar de collectie is wel ge-update met nieuwe kleuren en designs. Samen met een aantal kleine wijzigingen in de afmontage is het toch even de moeite waard om de nieuwe collectie door te nemen. Hier volgt onze selectie van de modellen die net een beetje extra aandacht verdienen.

Cube Cross Race C:62 SLT Disc
Als eerste de Cube Cross Race C:62 SLT Disc. Het topmodel van de Cube crossfietsen heeft de blauwe en rode kleuren die vaak terugkomen in het assortiment van Cube, maar nu zitten die op een grijze achtergrond in plaats van de vaak gekozen zwarte. Het doet het model eruit springen. Zeker in combinatie met de Schwalbe X-One banden met classic skin op de Newmen Advance SLT Disc wielen.

Cube Cross Race C:62 SLT Disc

Voor het schakelen en remmen is er nog altijd de Shimano Ultegra Di2 groep met als achterderailleur de Ultegra GS die een medium kooi heeft. Op de Cross Race SL zien we nu ook, hoewel mechanisch, Shimano Ultegra terug. Deze vervangt de Sram Rival 1. En met de komst van de nieuwe 105 groep, zijn deze natuurlijk ook ge-update met de nieuwe versie. Dat geld voor alle fietsen in de serie, maar het mooie is dat ten opzichte van vorig jaar nu ook de remmen en het crankstel uit de 105 stal komen, zoals bij de Cross Pro Race. Een complete 105 groep, maakt het toch net even af.

Cube Cross Race C:62 SLT Disc

Cube Agree Race C:62
De Cube Agree Race C:62 is de meest opvallende uit de Agree serie met de felrode kleur. Het rood met oranje knalt er goed uit. Voor wie graag een wat subtielere fiets heeft is de Agree Race C:62 ook in de wat ingetogenere zwart-witte combinatie verkrijgbaar. De Fulcrum Racing 44 Aero wielen zijn voor de 2019 versie vervangen door de Newmen Evolution SL R.32. En zoals we gewend zijn van Cube komen de kleuren op de Newmen onderdelen overeen met de kleuren van het frame.

Cube Agree Race C:62

Cube Nuroad
In een tijd waar de gravelracers echt een plek lijken te hebben veroverd, moet Cube natuurlijk ook mee. Niet dat de Nuroad nieuw is, want deze alleskunner was er al vorig jaar. Maar gek genoeg lijkt deze fiets niet veel aandacht te hebben gekregen. De Nuroad is een alleskunner die de geometrie heeft van de Attain, maar gecombineerd met de kennis van de Cross Race. Met ruimte voor banden tot en met 40 mm. Misschien wel tijd om deze fiets binnenkort eens te reviewen.

Cube Nuroad Race

Voor 2019 heeft Cube vier modellen. Eigenlijk zijn het twee types die in twee opties verkrijgbaar zijn: als kale versie en één met spatborden, bagagedrager en een naafdynamo met voor- en achterlichten. In de betiteling van de fietsen is de aangeklede versie terug te vinden met de FE achteraan. Alle Nuroads hebben een aluminium frame en carbon vork. De Nuroad Race is met de 105 montage het topmodel in deze serie, de Pro versie doet het met Tiagra en mechanische schijfremmen van TRP.

Cube Nuroad Pro FE

Wel nieuw is dat de Nuroad nu ook verkrijgbaar is voor dames. Hetzelfde frame als voor de heren, maar met een zadel en styling voor dames. De styling is subtiel met een zwart frame en koraalroze accenten. Voor de dames is er overigens maar één versie verkrijgbaar. Dat is de kale versie zonder spatborden en bagagedrager met een Shimano Tiagra afmontage met mechanische schijfremmen.

Cube Nuroad WS

Cube Axial WS GTC SL Disc
Nog meer nieuws bij de dames is dat een aantal modellen met een net wat betere afmontage worden afgeleverd. Zo zien we nu bij de Cube Axial WS GTC SL Disc ook een Ultegra crankstel en voorderailleur i.p.v. Shimano 105 of groeploze Shimano (wel van het 105 niveau). De Ultegra afmontage in combinatie met de donker paarse kleur op het carbon frame, maakt de fiets een luxe verschijning.

Cube Axial WS GTC SL Disc

Dit is slechts een greep uit de collectie uit 2019. Alle nieuw modellen staan al op de website van Cube.

Cube Cross Race C:62 SLT Disc
Cube Agree Race C:62
Cube Agree Race C:62
Cube Agree Race C:62
Cube Agree Race C:62
Cube Nuroad Race
Cube Nuroad Race
Cube Nuroad Race
Cube Nuroad Pro FE
Cube Nuroad Pro FE
Cube Nuroad WS
Cube Axial WS GTC SL Disc
Cube Axial WS GTC SL Disc