Chris Hall houdt van een uitdaging. Zo reed Chris ooit 107 km, 107 dagen achter elkaar. Dat is meer dan 11.000 kilometer. Hij deed het om geld op te halen voor The Pace Centre dat 107 kinderen met hersenverlamming begeleidt. Naast deze extreme uitdagingen is hij ook regelmatig aan de start van tijdritten te vinden. Zijn wapen voor deze tijdritten: een custom opgebouwde Cérvelo P-Series.

Waarom de P-Series en niet de P5?

De P-Series is een fiets van Cervélo waarmee je triatlons en tijdritten mee kunt betwisten. De keuze voor de P-series, en bijvoorbeeld niet de P5, is dat er ‘normale’ onderdelen op zijn te monteren. Je zit bijvoorbeeld niet vast aan één type stuur. Komt goed uit, want Chris Hall heeft naar eigen zeggen een nogal gekke houding op de fiets. Je ziet het ook wel bij de profs: smal en relatief hoog met de armen. De vergelijking met een bidsprinkhaan is makkelijk te trekken en daarom wordt de houding ook wel de Mantis positie genoemd.

Comfort en Aero gecombineerd

Met zijn huidige aeropositie heeft hij bijna net zo weinig drag als de profs uit de WorldTour. Voordat hij zijn custom P-Series bouwde, had hij ook al een goede aero-positie, maar met de nieuwe zit bespaart hij al 30 seconden op een stuk van 16 kilometer. Maar niet alles is puur op snelheid gericht. In overleg met Aerocoach, een bedrijfje gespecialiseerd in fietsaerodynamica, heeft Chris gekozen voor 28 mm banden. Voor zijn ‘Mantis’ zitpositie maakt Chris gebruik van een Aerocoach Vantaggio stuurverlengers. Deze zijn custom gemaakt uit titanium en zorgen ervoor dat hij comfortabeler op het stuur kan hangen. En als kers op de taart zitten er AEOX wielen in. Ook gemaakt door Aerocoach. Lekker fietsje hoor!

Via Cervélo.