Het zal een drukke kerstperiode geweest zijn bij wielerploeg Jumbo-Visma. Per 1 januari 2023 is de ploeg namelijk overgestapt van Shimano naar Sram, en dat betekent dat alle fietsen omgebouwd moesten worden. Een flinke klus, en de grote vraag is dan natuurlijk met welke fiets je begint. Dat werd de Cervélo R5 van Marianne Vos, en daar werd ook nog eens iets leuks mee gedaan. In de video word je meegenomen in de opbouw van de fiets, wat erg leuk en interessant is om te zien.

Nieuwe specs

Bij Jumbo-Visma gaan ze natuurlijk met het paradepaardje van Sram rijden, de RED eTap AXS groepset. Verder zijn de wielen ook nieuw, en wel van het huismerk van Cervélo merk Reserve. De fiets van Marianne Vos wordt afgemonteerd met een 50/37 crankstel met powermeter en een cassette met een verhouding van 10-33. Qua banden wordt er gekozen voor de Vittoria Corsa TLR in een 28 millimeter uitvoering. Verder zien we Wahoo Speedplay pedalen, een stuur(pen) van FSA, een Fizik Argo zadel en Tacx Ciro bidonhouders. Op de website van Cervélo zien we de ‘standaard’ R5 met Sram RED eTap AXS staan voor € 11.999, wat natuurlijk wel een fors prijskaartje is.

Custom details voor Vos

Net als vorig jaar rijdt team Jumbo-Visma onder meer op de Cervélo R5 en qua design van het frame is op het eerste oog niet zoveel veranderd. De opvallende, gele voorvork blijft en de grootste verandering lijkt toch wel de Sram afmontage te zijn. Voor een topper als Marianne Vos is er natuurlijk wel iets speciaals uit de kast getrokken, en dat zie je op subtiele wijze terug in de aandrijvingslijn. Zowel de cassette als de ketting zijn namelijk goudkleurig, wat de fiets toch net iets specialer maakt.