De inspiratie voor de Egress Rat Road kwam voort uit de Rat Rods. Ik moest zelf even opzoeken wat dat nou zijn. Maar Rat Rods zijn custom auto’s die express zijn gemaakt om er worn-down uit te zien. Versleten, verroest en het liefst geen verf. Een beetje zoals de auto’s uit Mad Max, maar dan zonder de wapens.

Egress Bikes is van framebouwer Jimmy Röstlund. Van origine uit Scandinavië, maar hij noemt Australië zijn thuisland. Vanuit Brunswick maakt hij frames. Hij beperkt zich niet tot één type fiets, maar maakt bijna alles van mountainbikes tot racefietsen. En zelfs BMX’en, een oude liefde van Jimmy.

De Egress Rat Road is opgebouwd uit Colombus Life, HSS en SL buizen. En hoewel de looks de fiets een ouder uiterlijk meegeven is de fiets helemaal up-to-date met een T47 trapas en Integrated Seat Post. En de kabels lopen ook netjes binnendoor. Om het frame de versleten look te geven hebben ze er een blauwe patina overheen gedaan. En om de versleten look te behouden en te voorkomen dat het frame nog verder achteruit gaat, is er een blanke laklaag overheen gedaan. En de logo’s zijn er met de hand opgeschilderd. De eigenaar van de fiets heeft later nog zelf een kettingbeschermer van een oude leren handtas gemaakt. Mooi detail dat goed past bij de fiets.

Op de website van Egress vind je nog meer projecten.