Begin 2019 introduceerde Garmin de MARQ collectie. De zeg maar chique lijn van Garmin horloges. Nog geen jaar later komen ze met een Limited Edition Signature set van de complete collectie.

MARQ
De MARQ collectie bestaat uit verschillende smart-watches met elk zijn eigen levensstijl en bijbehorende eigenschappen. Het is niet toevallig dat deze zes levensstijlen zijn gekozen. Dit zijn de levensstijlen waarop Garmin naar eigen zeggen grote invloed heeft gehad met hun producten. De collectie kent de volgende zes horloges: De Driver, de Aviator, de Commander, de Athlete, de Captain en de Adventurer.

De High-end horloges hebben naast de specifieke eigenschappen ook een aantal overeenkomsten. Zo zijn ze lichtgewicht, doordat ze gemaakt zijn van titanium. Het touch-screen is van Sapphire Crystal, dat naast stevigheid ook beter zichtbaar is doordat het niet reflecteert. De horloges zijn onder meer voorzien van Garmin Pay, opslagruimte voor muziek, Smart notificaties via Bluetooth, activiteitsmeting en een optische hartslagsensor.

Match je horloge
De verschillende horloges hebben specifieke opties die matchen met je levensstijl. Mij spreekt de Athlete het meest aan omdat dit het horloge is voor de mensen met een sportieve levensstijl. Dit horloge is te koppelen met verschillende sensoren, heeft een VO2Max test en houdt je herstel bij. Ook meet hij je zuurstofopname gedurende dag.

Het Adventurer horloge heeft topografische kaarten, een kompas en een barometer. Het Captain horloge is gemaakt voor de scheepvaart. Zo geeft hij aan wat de windsnelheid is, en kan je de weersvoorspelling in de haven van bestemming checken. Voor de piloten en luchtvaarders is er de Aviator. Deze skipt makkelijk tussen verschillende tijdzones, heeft cockpit integratie en geeft vluchtinformatie weer.

Het zal geen verrassing zijn dat de Driver matcht met de auto-coureur. Het horloge heeft gegevens van 250 circuits van over de hele wereld. Hij houdt de rondetijden bij, en kan live tussentijden geven om je toptijd te verbeteren.

Limited Edition Signature set
Voor de echte liefhebber heeft Garmin onlangs de MARQ Limited Edition Signature set op de markt gebracht. In totaal zijn er honderd sets beschikbaar en de prijs van zo’n unieke set is maar liefst $ 10.000,-. Zoals we kunnen zien kan je deze alleen op de Amerikaanse site van het merk vinden. De set bestaat uit vijf uniek genummerde horloges die worden geleverd in een mooie opbergdoos van walnotenhout. Overigens ligt de prijs van één horloge tussen de $ 1500,- en $ 2500,- waardoor je al vrij snel aan een bedrag van $ 10.000,- komt, mocht je ze los willen kopen.

Inhoud
In de doos zitten naast de vijf horloges ook drie oplaadkabels, vier extra siliconen bandjes en een gesigneerde brief van de CEO van Garmin: Cliff Pemble. De horloges in de doos zijn de Driver, de Aviator, de Adventurer, de Athlete en de Captain. Nu gok ik dat er niet heel veel mensen zijn die al deze vijf levensstijlen tegelijk hebben en daarmee is het qua prijs en inhoud wel echt een collectors item.

Meer info via Garmin

Tags: