We hopen dat dit schrijven niet te laat is voor je, maar als echte liefhebber kan je dit weekend toch niet ontgaan zijn. Zaterdag de Omloop en gisteren KBK. En hoe!

Waar de finale van de Omloop toch een beetje een teleurstellend einde had (behalve voor de Denen dan waarschijnlijk) kon de euforie bij Kuurne-Brussel-Kuurne bijna niet groter zijn. Het was al duidelijk dat Groenewegen goed uit de winter was gekomen met zijn overwinningen in de Tour Dubai en de Volta ao Algarve. Hij had de Omloop al laten schieten om bij KBK voor de prijzen te kunnen gaan. Om dan vervolgens met een fietslengte voorsprong te winnen is niets anders dan indrukwekkend. Grote namen gingen hem al voor. Vorig jaar Sagan, maar kort daarvoor ook Cavendish en Boonen om maar wat te noemen. 2018 kan nog eens een mooi seizoen gaan worden!

Wij hebben er weer zin in deze maanden. Krijgen weer waaiers in Gent-Wevelgem? Zal de Amstel Gold Race weer zo spannend zijn als vorig jaar en kan Wout Poels LBL nóg een keer winnen? We gaan het zien!

Het allermooiste is het natuurlijk om er zelf bij te zijn. Mocht dat toch niet lukken dan is er altijd nog de bank en een paar vrienden. Eurosport, NOS en Sporza zijn de televisiekanalen om te kijken.

Klassiekerkalender 2018
Zaterdag 3 maart – Strade Bianche (m/v)
Zondag 4 maart – zondag 11 maart – Parijs-Nice
Woensdag 7 maart – dinsdag 13 maart – Tirreno-Adriatico
Zaterdag 17 maart – Milaan-San Remo
Vrijdag 23 maart – E3 Harelbeke
Zondag 25 maart – Gent-Wevelgem (m/v)
Woensdag 28 maart – Dwars door Vlaanderen

Zondag 1 april – Ronde van Vlaanderen (m/v)
Zondag 8 april Parijs-Roubaix
Woensdag 11 april – Brabantse Pijl
Zondag 15 april – Amstel Gold Race (m/v)
Woensdag 18 april – Waalse Pijl (m/v)
Zondag 22 april – Luik-Bastenaken-Luik (m/v)

(foto via Amstel Gold Race)