Als het weer in het voorjaar al niet een excuus is om tijd op de bank door te brengen dan is dat het kijken van de klassiekers wel. Dankzij Ruben van Gucht komen daar wat ons betreft nog wat uurtjes bij!

Journalist Van Gucht maakte eerder al twee series onder de naam “De Kleedkamer” en dit keer is de koers aan de beurt! In de serie komen zes klassiekers aan bod en wordt er met vier renners gesproken die een hoofdrol speelden in één specifieke editie. Daarbij zullen ook buitenlandse renners apart aan bod komen en wordt er op locatie gefilmd. Vanavond starten ze op de Poggio met Milaan – San Remo van 1981 met winnaar Fons de Wolf en Freddy Maertens, Etienne de Wilde en Guido van Calster. Daarnaast wordt er ook gesproken met Francesco Moser en Roger de Vlaeminck. De andere klassiekers zijn Gent-Wevelgem 1999, Ronde van Vlaanderen 2011, Parijs-Roubaix 1989, Amstel Gold Race 2001, Luik-Bastenaken-Luik 1990.

Het leuke van de aanpak van Van Gucht is dat het altijd over één specifieke editie gaat waar de renners over praten. Wat maakte de wedstrijd zo bijzonder? Hoe is het verlopen? Ook over de verhouding onderling. Een voorbeeld is hoe er einde kwam aan de vriendschap tussen Nuyens en Leukemans tijdens de Ronde van 2011. Te gast zijn onder andere Fons De Wolf, Freddy Maertens, Walter Planckaert, Etienne De Wilde, Dirk De Wolf, Johan Museeuw, Nick Nuyens, Léon van Bon, Steven Rooks, Peter Winnen, Michael Boogerd, Edwig Van Hooijdonck, Tom Steels, Ludo Dierckxsens, Peter Van Petegem en Tom Boonen. Er wordt teruggekeken, maar ook hoe het de renners later is vergaan.

Wij gaan kijken! De Kleedkamer start vanavond om 21.15 op Canvas.

In aflevering 6 over Luik-Bastenaken-Luik spreekt Van Gucht met Steven Rooks, Eric van Lancker, Peter Winnen en Luc Roosen