Mocht het je ontgaan zijn, maar afgelopen week waren wij dus in het Duitse Frankfurt om fietsbeurs Eurobike 2024 te bezoeken. Veel grote en bekende merken geven daar acte de présence, maar er is meer. In één van de hallen staan voornamelijk fabrikanten uit Azië,(even los van dat veel uit Azië komt, maar je snapt wat ik bedoel) en dat is misschien wel de leukste hal van allemaal. In totaal beslaat Eurobike vier grote hallen, waarvan de meeste hallen ook nog meerdere verdiepingen hebben.

In dit artikel zie en lees je een verslag van de leukste en opvallendste producten die we in de hallen met fabrikanten uit voornamelijk Azië gezien hebben. Sommige producten lijken verdacht veel op producten van bekendere merken, en die link mag je zelf leggen. De trend van steeds groter wordende kettingbladen is al heel lang bezig, maar een 100-tands kettingblad zoals op de headerfoto hadden wij nog niet eerder gezien. Je komt moeilijk op gang, maar als je met de 100-11 eenmaal 90 omwentelingen trapt, fiets je toch een fijne 103 km/u. Zie dan nog maar eens dat ze je inhalen 😉

Een prachtig wielset van het Koreaanse merk Aviiav, met een opvallend handgemaakt design. De wielen kosten € 4.995,-
Een superlicht full carbon zadel van het Sloveense merk Berk Composites. Wellicht niet het meest comfortabele zadel, maar licht ben je wel.
Knap gemaakte wielset, waarbij de naaf mooi overgaat in de spaken. Wij dachten bij deze wielset direct aan de wielen van Lightweight, jij ook?
We zien heel veel fabrikanten van fietsframes, in iedere mogelijke vorm. Hier een foto van een klassiek vormgegeven frame
Ja, deze top cap wil ik! Is toch een stuk leuker dan een standaard cap? Enige nadeel is de manier van bevestigen, want je lijmt ‘m op de normale topcap die eronder zit.
Carbon wielset met een golfpatroon in de kleur wit, van het Chinese merk Mutech. Zelfs de spaken zijn wit. De naaf dan weer niet.
Sierlijke carbon derailleurkooi van Token
Lekker shinen met deze naven van Shunfeng
De Koga baanfiets van de Nederlandse selectie, voorzien van een gigantisch Digirit kettingblad en Infocrank powermeter
Opvallend zadel waar de vulling zichtbaar is door de doorzichtige bovenkant. Je herkent zeker wel op welk merk zadel hij lijkt?!
Stuurlint is meestal zwart en soms wit, maar je kunt natuurlijk ook voor een vrolijkere variant kiezen!
Safety first! Fietssloten zijn er in allerlei soorten en maten, en deze zijn net even anders. De ketting tussen de twee sluitingen is wel een leuk detail
Superlichte carbon rotors van het merk Brakco
Aerozine X-17 T A1 series crankstel voor op de baan. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat er in het Chinees op staat? Volgens ons gebrekkige Chinees is dat Tonijn!
Tags: