Veel fietsen die limited of custom zijn, hebben een paintjob die afwijkt van de standaard. Vaak erg gaaf en het is uiteraard ook tof voor de renner om op een uniek exemplaar te rijden. Met deze Ultimate CF SLX gaan ze nog een stapje verder. Een custom frame, waarbij de gouden decals en logo’s zijn gemaakt met 24 karaats bladgoud. De handtekening van MvdP erbij en deze fiets valt in het rijtje collector’s item.

4Gold en Canyon

Deze limited Canyon is een samenwerking tussen 4Gold en Canyon, die de mannen van Color Monkey de opdracht hiervoor hebben gegeven. 4Gold is het sportvoeding merk dat is opgezet door Mathieu van der Poel samen met twee vrienden. De connectie tussen 4Gold en Canyon is dan ook niet heel moeilijk te leggen. Samen willen ze vieren dat het wielerseizoen weer van start zal gaan op 1 augustus en dat is de reden dat ze deze fiets hebben laten maken en natuurlijk een beetje marketing voor het merk.

Canyon Ultime CF SLX 9.0 Di2

Het frame is matzwart en alle logo’s zijn met bladgoud op het frame gemaakt. Met een gouden stift heeft Mathieu van der Poel zijn handtekening op de bovenbuis gezet. Op het balhoofd vind je niet alleen het logo van Canyon, maar ook de leeuwenkop van 4Gold. Als je het frame wat beter bekijkt kom je nog meer details tegen die een link leggen met het sportvoeding merk.

Het unieke frame is verder opgebouwd met de specs zoals de CF SLC 9.0 Di2 uit het assortiment van Canyon. Het topmodel waar de World-Tour renners ook op rijden. Shimano Dura Ace Di2 in combinatie met full carbon DT Swiss ARC 1400 Dicut wielen, Schwalbe Pro One banden en de bekende Canyon cockpit.

Bij het zien van de foto’s dacht ik dat van der Poel zelf met deze fiets zou gaan rijden in de rest van het seizoen. Maar de fiets is niet voor hem, maar voor de winnaar van de winactie op de website van 4Gold.