De Castelli Free Aero Race broek is de best verkochte broek uit hun collectie. Daarnaast hebben ze veel contact gehad met gesponsorde renners en ook zij zijn tevreden met deze broek. Ondanks alle tevredenheid heeft Castelli ervoor gekozen om de broek door te ontwikkelen en dat is de Free Aero Race 4 geworden.

Aero!
Als pure racebroek is aerodynamica een belangrijk item. Met de strakke pasvorm was de broek al aerodynamisch, maar dankzij de dimple structuur aan de buitenkant van de pijpen is deze nog beter. Aan de binnenkant zijn de pijpen van een stof die voor 38% uit lycra bestaat. Dit zorgt volgens Castelli voor een betere pasvorm.

Aan de voorkant van de bibshort, ter hoogte van je middel, is er extra ondersteuning waardoor de broek vooral in race-houding wat meer comfort biedt. De bretels van de broek zijn van mesh met een gestreepte constructie die erg dun is. Dit klinkt wat onduidelijk, maar dit kan je op de foto’s goed zien. De kit die je op de foto’s ziet is van onze collega Sven, die rijdt voor het VolkerWessels Cyclingteam. Zij rijden al met deze Free Aero race 4 broek.

Progetto X2 Air
De broek heeft platgestikte naden en aan het uiteinde van de pijp zitten verticale grippers. Het voordeel van verticale grippers is dat de broek zijn elasticiteit in de omtrek van de pijp behoudt en dus niet gaat knellen. Dit alles is opgebouwd rondom de vernieuwde Progetto X2 Air zeem. De zeem heeft een zachter oppervlak gekregen, waardoor volgens Castelli het zitcomfort is verbeterd.

De prijs van de broek is € 170,- en er zijn drie verschillende varianten. De Aero Race 4, Aero Race 4 Team en de Aero race 4 Kit. Technisch gezien zijn deze uitvoeringen allemaal gelijk, alleen verschillen ze qua kleur en looks. In de video helemaal onderaan kan je de verschillende mogelijkheden zien, al dan niet in combinatie met een jersey.

Meer info via Castelli