Het nieuwe topmodel van Garmin (van de fietscomputers) is aangekondigd. De Edge 1000. Een van de mooie dingen van deze Edge 1000 is dat je segmenten kan aanmaken. Hierbij kan je dan instellen dat er een alarm gaat wanneer je een segment start en een alarm wanneer je een segment eindigt. Dit speelt hartstikke handig in op de Strava segmenten.

De fietscomputer heeft een nieuw 3 inch kleuren touchscreen met een hogere resolutie dan de 810 nu heeft. Ook geeft het de gebruikelijke routebeschrijving. Het is als het ware een nieuwe fietscomputer met het beste uit de Edge 810 en de Edge Touring en wat nieuwe features. Makkelijk navigeren dus en ook features die je mag verwachten bij een fietscomputer. ANT+ en compatible met de nieuwe Edge afstandsbediening. Altijd handen aan het stuur en toch de Edge kunnen bedienen.

Ook kan je aangeven hoe ver je wil fietsen en dan berekent de Edge 1000 zelf 3 optionele routes met die afstand. Zo fiets je niet altijd dezelfde standaard rondjes.

Weer een mooie verbetering van Garmin met wat handige features.
De Edge 1000 is beschikbaar in de lente van 2014 en de verkoopadviesprijs is € 499,- De bundel met hartslagband, en snelheid en cadanssensoren kost € 579

Hieronder de afstandsbediening en een video van Garmin (deze lijkt wel weer op de Rox 10 video van Sigma)

garmin-edge1000garmin-afstandsbediening

garmin-edge1000-2