In het assortiment van Kask is de Mojito al jaren een begrip. Sinds de introductie in 2011 is het één van de populaire helmen van Kask. Het was ook de helm waar team Sky mee reed in 2012 toen Wiggins de Tour wist te winnen. Twee jaar terug kwam er met de Mojito X al een update, en met de Mojito3 is de helm compleet vernieuwd.

Modern design

Het vernieuwde design valt direct op en ik vind hem nu meer op de Valegro helm lijken, dan op de oude Mojito. Daarmee is de helm wat mij betreft een heel stuk moderner geworden. Kask noemt het zelf, een ‘reïncarnatie van een icoon’. Het verschil in design is dus goed zichtbaar, maar daarnaast heeft de helm ook updates gehad wat betreft de specificaties. De constructie van de schaal is vernieuwd en volgens Kask zorgt dit voor een verbeterde bescherming van 32% bij impact op de achterkant. Bij impact op de bovenkant van de helm is deze verbetering 12% en hij biedt 25% verbeterde bescherming bij een frontale klap. Deze verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, de Mojito X.

Drie maten en zes kleuren

De helm heeft antibacteriële padding en het bekende leren bandje onder kin is ook bij deze Mojito3 gebruikt. Het passend maken van de helm doe je met het OctoFit systeem. Dit is het retentie systeem dat Kask ook bij de andere helmen gebruikt. De 17 luchtgaten in de helm zijn achter elkaar gepositioneerd zodat de lucht er lekker door gaat. De helm weegt volgens Kask 230 gram, in maat M. De helm is verkrijgbaar in de maten S, M en L en qua kleur heb je dan de keus uit Geel, Oranje, Zwart, Wit, Grijs en Matzwart. De adviesprijs is € 139,- alleen de matzwarte is tien euro duurder.

Meer info via Kask