Kask heeft een nieuwe helm in het assortiment, de Kask Sintesi. Kask omschrijft de fietshelm als allround; geschikt voor zowel gravelrijders en wegwielrenners als woonwerkverkeer. De helm ziet er strak uit en heeft qua uiterlijk best wel wat weg van het topmodel van Kask, de Protone Icon. Wat direct aanspreekt is de relatief lage prijs en het gewicht van de helm.

Veel kleuren en een laag gewicht

De helm is verkrijgbaar in maar liefst elf kleuren, van tangerine en rood tot de kleur sahara en lichtblauw. Het Ergo Fit-verstelsysteem moet er voor zorgen dat de helm goed op je hoofd blijft zitten, zelfs tijdens offroad tochten. Je koopt de Kask Sintesi voor slechts € 100,-. Ook het gewicht – 230 gram – valt in positieve zin op. Ter vergelijking: het topmodel van Kask, de Protone Icon, weegt ook 230 gram maar kost wel € 275,-. De helm is verkrijgbaar in de maten M (52/58 cm) en L (59/62 cm).

De kwaliteit

Kask vind het heel belangrijk om helmen hoog te laten scoren op het onderdeel veiligheid. Het merk heeft daarom een eigen test ontwikkeld om helmen te testen, de KASK Rotational Impact WG11 test. Deze test heeft hogere standaards dan de internationale eisen en normen maar maakt wel gebruik van dezelfde testwaarde, de BrIC-waarde. Dit is een algoritme dat de ernst van een hersenletsel na een val bepaalt. Deze waarde moet altijd lager zijn dan 0,68 en de helmen van Kask scoren altijd lager dan 0,39, wat toch laat zien dat veiligheid hoog in het vaandel staat.

Als je de looks, prijs en de kwaliteit van de helm bekijkt is het zeker een leuke optie als je op zoek bent naar een nieuwe helm. Door de vele kleuropties is er altijd een kleur die bij je outfit en fiets past.

Meer info vind je op: Kask of bij de verdeler van Kask