Koo is het Italiaanse brillenmerk dat begin deze maand met de nieuwe Alibi kwam. Het merk heeft al veel keuze uit fietsbrillen. Met de komst van de nieuwe Alibi bril is de keuze uit Koo zijn fietsbrillen weer een beetje groter geworden. De Alibi is bril met een halfmontuur, de onderkant van de lens is namelijk vrij.

Moderne uitstraling

De Alibi heeft dus een half-rim frame, dit houdt in dat de lens van de bril alleen aan de bovenkant vastzit. Het frame loopt dus niet helemaal rond de lens, wat ik persoonlijk de fijnste brillen vind. Ze ogen modern en strak en je hebt toch aan de onderkant geen last van een montuur bij het zicht. Volgens Koo blijft de bril op alle hoofden stabiel en goed zitten, wat op zich ook iets is wat je verwacht. In de lens zitten aan de bovenkant twee ventilatiegaten die ervoor zorgen dat je bril niet snel beslaat. Met de optical clip van Koo is deze bril ook te gebruiken voor fietsers die een bril op sterkte hebben.

Monturen

De Alibi is er in veel verschillende kleuren, om specifiek te zijn acht kleuren. Vijf matte kleuren zijn voor het wegwielrennen en drie matte kleuren speciaal voor offroad. De kleuren voor op de weg zijn: zwart, grijs, zand, wit en Harbor blauw. De offroad modellen hebben de kleuren: donkerblauw, oranje en Perzisch groen.

Speciale lenzen voor offroad

Het verschil tussen de twee modellen is de lens die in de bril zit. Bij de offroad bril zijn er drie lenzen die in samenwerking met Zeiss zijn ontwikkeld. De oranje lens geeft een goed contrast toont tussen kleuren groen en tussen licht en schaduw. Deze is specifiek voor mountainbiken bedoeld. De groene lens is specifiek voor gravel voor extra scherpte en de meekleurende rode lens kleurt mee met de felheid van de zon.

Nieuwe lenzen voor op de weg

Voor op de weg zijn er ook twee nieuwe spiegel lenzen (in samenwerking met Zeiss) in de collectie, de Golden lens terug te vinden in het zwarte en zand montuur. En de Copper lens terug te vinden in het Harbor blauwe model. De gouden lens is voor de dagen waar de zon vel schijnt. De Copper lens is er voor de dagen waar de zon wel schijnt, maar minder fel. Voor op de weg is er ook een meekleurende lens, dit is de Fuchsia en is terug te vinden in het witte montuur. De brillen met spiegellens kosten € 180,-. De meekleurende brillen kosten € 200,-.

Meer info via Carbonbike of Koo