Met het naderen van de herfst worden de dagen al weer snel korter en voor een training in de avonduren is een lampje alweer noodzakelijk. Een prima moment van Sigma om de nieuwe Micro Duo verlichting te presenteren. Een lampje waar je alle kanten mee op kan. Van racefiets en mountainbike tot je dagelijkse commuter rit.

Micro Duo veiligheidslicht
De Micro Duo is een klein lampje dat twee led-lampjes bevat. Deze ledjes kan je afzonderlijk van elkaar bedienen en kan je zowel rood als wit laten schijnen. Hierdoor kan het lampje dienen als voorlamp of achterlamp. Je kan de lamp ook gecombineerd rood en wit laten schijnen. De bediening gaat via geïntegreerde drukknoppen waarmee je kan kiezen voor een constant of knipperende verlichting.

Het compacte lampje kan je bevestigen met de sleutelhanger-ring aan de bovenzijde of met de siliconen band die aan de achterkant zit. Hierdoor kan hij makkelijk aan je fiets worden gemonteerd, maar ook aan een tas, jas of iets dergelijks. Wanneer je beide lampen inschakelt zal je tot ongeveer 50 meter afstand zichtbaar zijn. Het is geen koplamp waar een lichtbundel vanaf komt. Het lampje werkt op twee knoopcel batterijen en volgens de beschrijving is dit goed voor ongeveer 60 uur aan verlichting.

Het lampje kost € 9,95 en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, zilver of rood.

Aura 60 USB
Eveneens nieuw in het assortiment is de Aura 60 USB. Tot op heden was er een Aura 25 en Aura 40 lamp en daar is nu de Aura 60 aan toegevoegd. Een USB-oplaadbare koplamp met drie verschillende standen. De Auro 60 USB is voorzien van een LED-lamp en is spatwaterdicht. In de meest felle stand reikt de lichtbundel ongeveer 70 meter en gaat de accu ongeveer vier uur mee.

De ‘mid’ modus biedt de helft aan verlichting en de accu zal dit ongeveer zeven uur volhouden. De ‘Eco’ modus is de meest zuinige stand en zal zo’n tien uur aan verlichting bieden. De opbrengst is hierbij weer gehalveerd ten opzichte van de ‘Mid’ modus. De lamp wordt met behulp van een siliconen band op het stuur gemonteerd en bovenop zit een bedieningsknop die tevens dient als indicator voor de batterij. Deze is groen bij een volle accu en bij minder dan 30% zal deze rood kleuren. De behuizing van deze lamp heeft aan de zijkant transparante stroken waar ook licht doorschijnt. Hierdoor ben je ook vanaf de zijkant zichtbaar met deze lamp.

De Aura 60 lamp is verkrijgbaar voor € 49,95. Hij is tevens als set verkrijgbaar in combinatie met de Sigma Nugget II en dan is de prijs € 59,95. De Sigma Nugget II is een klein oplaadbaar achterlichtje met maar twee standen: aan of uit. Een volle batterij van de Sigma Nugget gaat ongeveer zes uur mee en biedt een zichtbaarheid tot een afstand van ongeveer 400 meter.

via Sigma