Lezyne heeft een nieuwe fietspomp aan haar assortiment toegevoegd: de Pocket Drive Pro HV. In eerste instantie lijkt de pomp erg veel op de Pocket Drive maar als je verder in de specificaties duikt is er toch een wezenlijk verschil. Daarnaast valt de kleur Neo Metallic direct op. De fietspomp is klein van formaat en is specifiek bedoeld voor het oppompen van fietsbanden met een hoog volume, zoals gravelbanden. Met deze pomp pomp je banden op tot maximaal 90 psi of 6.2 bar wat voor een racefiets dan weer weinig is.

Klein maar fijn

Lezyne geeft aan dat de pomp ondanks het kleine formaat – een lengte van 144 mm – betere prestaties levert dan andere kleine fietspompen. De pomp is gemaakt van CNC-gefreesd aluminium en tijdens het pompen gebruik je een flexibele pompslang die je op het ventiel draait. Deze pompslang zit in de pomp en voor gebruik schuif je deze eruit waarna je het ventiel met de fietspomp verbind. De pomp is geschikt voor Presta- en Schrader-ventielen. Verder is het pomphandvat licht geribbeld waardoor je beter grip hebt tijdens het pompen. De pomp wordt geleverd inclusief een mount voor de montage op het frame, maar is ook klein genoeg om mee te nemen in je fietsshirt. Met een gewicht van 104 gram is de pomp niet al te zwaar maar wel zwaarder dan bijvoorbeeld de eerder gelanceerde Pocket Drive van 79 gram.

De kleur Neo Metallic

De opvallende kleur Neo Metallic is steeds vaker te zien in het assortiment van Lezyne. We zien ook een voetpomp, verlichting en bidonhouders voorbij komen. De kleur is geïnspireerd op een olievlek en zorgt voor dat ene beetje flair. Zo kun je je fiets extra laten opvallen met deze fancy accessoires.

Omdat je met deze pomp meer volume hebt om een band met een groot volume makkelijker op te pompen is de pomp een handige tool voor onder andere gravelbikes. Voor een racefietsband kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld de Pocket Drive, waarmee je een band harder kan oppompen dan de 6,2 bar van deze pomp. Met een adviesprijs van € 49,95 is de prijs vergelijkbaar met de andere pompen van Lezyne.

Meer info via: Lezyne