Eén van de teams met de grootste veranderingen dit seizoen is Team DSM. Pas op de laatste dagen van 2020 werd bekend dat Sunweb een stapje terugdeed en DSM de nieuwe naamgever is geworden. Ze waren al subsponsor, maar prijken nu op de compleet nieuwe look van het team. Via deze video werd Team DSM aan het grote publiek gepresenteerd.

Scott, zwart en blauw

Als je de cross volg, heb je de nieuwe looks van het team al kunnen zien bij Joris Nieuwenhuis. Het wit, zwart en rood is ingeruild voor zwart met lichtblauw. Even wennen, maar ik vind het een erg mooie combinatie. Ik denk dat de persoon die de was doet ook niet zal klagen over het grotendeels zwarte tenue. Qua design blijft het wel herkenbaar door de twee verticale ‘Keep Challenging’-strepen die de afgelopen jaren al op het shirt stonden.

Naast de nieuwe outfit is de grootste verandering de overstap naar andere fietsen. De Cervélo fietsen zijn ingeruild voor die van Scott. Op de onderstaande foto zie je de Scott Addict waar de ploeg mee zal gaan rijden. De addict is de allround en lichtgewicht fiets waarmee ze ongetwijfeld tijdens de bergetappes te zien zullen zijn. Daarnaast denk ik dat ze ook de beschikking zullen hebben over de Scott Foil voor de snelle sprint etappes en de Scott Plasma voor de tijdritten.

Glitters en Shimano

De Scott fietsen zijn opgebouwd met een volledige Shimano Dura Ace Di2 groepset en schijfremmen. Ook de wielen zijn van Shimano en de aerodynamische cockpit en zadelpen zijn van Syncros, het huismerk van Scott. De frames lijken in eerste instantie zwart, maar als je goed kijkt dan zie je dat het helemaal vol zit met glitters. Dat geeft een erg gaaf effect vind ik. Op de zitbuis komen de herkenbare blauwe strepen weer terug en op de voorvork staat het DSM logo. De fiets is verder afgemonteerd met banden van Vittoria en een Wahoo Elemnt Roam op het stuur.

Door de overstap naar Scott fietsen zullen de renners vanaf nu ook te zien zijn met helmen van het oorspronkelijk Amerikaanse merk. Deze hebben hetzelfde gave glitter effect als de frames en de achterkant heeft blauwe details. Het team zal niet volledig overstappen op een ‘Scott-uitrusting’ want de schoenen blijven van Shimano en de brillen zijn ook komend seizoen van Roka.

Via Team DSM