Alsof het assortiment van Specialized nog niet groot genoeg is, komen ze toch weer met een toffe collectie. Geen nieuwe producten, maar bestaande producten met een speciaal design. En voor het derde jaar op rij is het Peter Sagan die zijn eigen collectie krijgt. Dit jaar hebben ze het iets anders aangepakt aangezien dhr. Sagan zichzelf geen wereldkampioen meer mag noemen. Neemt niet weg dat de regenboog nog wel een hele grote rol speelt in het design. De collectie is gebaseerd op de regenboog en twee gezichten die we van Sagan kennen. De flamboyante showman zie je terug in het design van de ‘Overexposed’ producten. De ‘Underexposed’ producten zijn minder opvallend, zoals zijn manier van koersen. Zo lang mogelijk verstopt in het peloton tot de finale echt gaat beginnen.

Sagan design
De producten uit de derde Sagan collectie zijn qua technische specificaties allemaal gelijk aan de reguliere Specialized en S-Works producten. Het verschil zit ‘m in het design. Zo zijn er de S-Works 7 schoenen en de Evade helm, die in eerste instantie gewoon wit lijken. Afhankelijk van de lichtinval komt er een tof regenboog effect overheen. Bij de zwarte modellen kan je dit nog beter zien. Een beetje tegenstrijdig is het wel, aangezien de zwarte uitvoering onopvallend, Underexposed, is.

Overexposed Venge
Als Sagan er mee voorbij rijdt zal het lijken alsof hij op een witte fiets rijdt, maar krijg je de kans wat beter te kijken zal de Venge echt opvallen. De fiets heeft twee kleuren waarbij de scheidslijn hiertussen schuin over het frame loopt. Nu zijn grijs en wit niet meteen de meest opvallende kleuren, maar het regenboog effect veranderd dit compleet. Hierdoor wordt het een erg shiny fiets die uit elke hoek een andere kleur krijgt. Deze gloed valt het meest op bij het S-Works logo en bij de limited Roval wielen, maar het is over het hele frame terug te vinden.

De wielen hebben ook een ander design, want de grote Roval logo’s zijn verdwenen. Alleen bij het ventiel staat een logo dat een stuk subtieler is, maar wel opvalt door het regenboog effect. Persoonlijk had van mij de naam van Sagan niet op het frame vermeld hoeven worden, want het is voor de kenners wel duidelijk van wie deze fiets is. Los van zijn naam vind ik het echt een gave opvallende fiets. Deze Sagan Venge kost € 11.499,- en is daarmee € 500,- duurder dan de reguliere Venge. 

Naast de Venge zijn ook de Tarmac SL6 en de Allez Sprint verkrijgbaar met Sagan design en is er een complete lijst aan accessoires voor de die-hard Sagan fans.

Meer info via Specialized